Din hjerne husker dufte

Kroppen og ikke mindst hjernen husker dufte. Dufte stimulerer følelser, og følelser påvirker helbredet. Både positivt og negativt. Du kender sikkert til duften fra nyskrællet appelsiner, som frembringer minder fra en hyggelige juletid med familien. Eller at duften af lavendel som genopliver minder fra barndommen og dine forældres blomsterbede.

Brug æteriske olier

Naturlige dufte kan opleves og genskabes med æteriske olier, der er udvundet netop for deres aromatiske egenskaber. En nem måde at implementere og anvende æteriske olier derhjemme er med en duftlampe, lidt vand og 10-20 dråber æterisk olie. Duftlampen vil opvarme vandet og mens dampen spreder sig, så gør de æteriske olier det samme.

Prøv eventuelt lavendelolie sammen med ylang ylang olie til aften, inden sengetid, for at få en dyb og rolig søvn. Eller citronolie sammen med lidt pebermynteolie, som en opkvikkende og energigivende duft.

Har du brug for et boost til humøret, kan du med fordel blande bergamot sammen med appelsin olie, som vil skabe tilfredshed, mere tålmodighed og samtidigt ligge en på dæmper frustrationer.

Lad duftlampen brænde til overskålen er næsten tom.

Gravid?

Gravide bør ikke bruge æteriske olier, da nogle dufte kan virke hormonforstyrrende og vestimulerende.

Kommenter herunder eller skriv til os hvis du har spørgsmål eller kommentarer til emnet. Vi elsker at høre fra jer.

Skrevet af Naturligolie