Emballage med omtanke

I denne sektion tager vi dig med igennem de mest centrale overvejelser, vi gør os med valg af emballage, og hvilke tiltag vi iværksætter i kampen for et bedre klima, i de fodspor vi efterlader på vores vej.

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores overvejelser eller forslag til mulige klimatiltag, så vil vi meget gerne høre fra dig om dine tips og tricks.

Bæredygtige materialer og praktiske designs

Missionen med vores emballage er at bidrage til øget miljøvenlighed igennem bæredygtige materialevalg og praktiske designs.

Bæredygtige materialevalg handler for os om at tilvælge emballering med de mest miljøskånsomme fremstillingsmetoder og bedste genanvendelsesmuligheder. Det gør vi ved at sammensætte emballagekomponenter med korteste vej til genbrug, bedste evne til nedbrydelighed og samtidigt størst antal potentielle muligheder for genanvendelse.

Hånd i hånd med bæredygtige materialevalg går praktiske designs, der for os handler om at indtænke bæredygtighed i produktets udformning og vedvarende stand. Primært set i forhold til at skabe bedste forudsætninger for indholdets levetid og derved sikre mindre miljøspild. I det øjemed er emballage i glas og pap vores foretrukne valg, imens plastik kun accepteres, når opgaven ikke kan klares uden. 

naturligolie amber bottle

Amberglas, pipetter og FSC godkendte papkasser

Vores produkter består hovedsageligt af ubehandlet naturlige råvarer uden tilsatte konserveringsmidler. Det giver produkterne både hudvenlige og miljøvenlige fordele, men samtidigt betyder det, at indholdet som oftest er mere skrøbelig – set i forhold til mere konventionelle hudplejeprodukter.

Mørkebrune amberglas

Til alle vores olier og mist’s anvender vi mørkebrune glasflasker, imens vi til butters og andre råvarer anvender glaskrukker. Typen af glas kaldes for “Amber” og har i årtier været anvendt til fremstilling af medicin- og apotekerflasker. Amberglas tjener det specielt særlige formål, at de beskytter glassets, ofte følsomme, indhold fra lys og solstråler, og derved sikrer en øget stabilitet og længere holdbarhed.

En anden årsag, til at vælge glas er, at glas ikke påvirker produktets indhold og dermed sikrer, at indholdet bevarer sin naturlige og mest virksomme form.

Pipettetop til doseret brug

Der findes mange valgmuligheder indenfor lukning af emballage. Skruelåg eller fliplåg betegnes ofte som de billige alternativer mens doseringspumper og pipetter er dyrere og mere kompliceret at fremstille med. Mange overvejelser kan bringes i spil når der skal udvælges én af disse, og ikke alene er materialets genanvendelighed en faktor men også evne og hygiejnisk funktionalitet. 

Vi anvender glaspipetter til alle vores amberflasker – primært på grund af det genanvendelige glasmateriale og kun minimale omfang af plastik, samt funktionaliteten som byder på høj doseringspræcisionen og dermed mindre spild af indholdet. Berøringsfladen, altså den del som er nede i olien, er lavet af glas og påvirker derfor ikke indholdet i flaskerne. Pipetterne kommer derudover med en brydningsring, der sikrer at emballagen er uåbnet før din brug og samtidigt helt tæt så olierne sikkert kan tages med på farten.

Miljøvenlig indpakning og forsendelse

Da vi anvender glas som emballage, skal produkterne pakkes forsvarligt ind. Både for at give dig, som modtager, en god oplevelse men også for at mindske risikoen for eventuelle skader på produkterne under transport.

Trods billigere alternativer har vi valgt at benytte os af FSC godkendte papkasser, samt bionedbrydeligt og beskyttende papkassefyld fra SizzlePak.

Ved modtagelse af din pakke vil du muligvis bemærke, at der ikke medfølger en papkasse som ekstra emballage til hvert produkt. Denne “no packaging”-politik skyldes vores holdning til, at hvis “noget” ingen umiddelbar funktion tjener, for produktets tiltænke brug, så vil vi hellere undvære og samtidigt sparre miljøet for unødig belastning. I stedet har vi vedlagt små papkort til gemmerne, der kort men præcist beskriver produktets egenskaber og funktioner. Resten er tilgængeligt på vores hjemmeside.

Vi benytter os af GLS, som både sikrer hurtig levering men også det største udvalg af pakkeshops. Er du i tvivl om hvorvidt du er hjemme når din pakke ankommer, så tænk på miljøet og snup en levering til en nærtliggende pakkeshop. På den vis afleveres flere pakker med brug af mindre brændstof og samtidigt udjævnes antallet af potentielle ekstra-udleveringer til hjemadresser.