Ansigtsolie

Der er mange gode grunde til at bruge ansigtsolie uanset hvilken hudtype du har. Ansigtsolie kan både bruges til at pleje huden, til at beskytte den mod udefrakommende faktorer og til at indkapsle næringsstoffer i huden. Her på siden kan du se vores aktuelle udvalg af ansigtsolier – alle sammen økologiske, koldpressede og veganske, naturligvis.

ansigtsolie fra naturligolie
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • økologisk skægolie
  Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View
 • Tilføj til kurv Detaljer Quick View

Hvorfor bruge ansigtsolie?

Der hersker en del uklarhed om hvornår, hvordan og hvorfor man skal bruge ansigtsolie. Mange anvender allerede både fugtighedscreme og serum dagligt og drager derfor konklusionen, at en ansigtsolie må være overflødig. Men dette er langt fra sandt. En ansigtsolie har nemlig en helt anden funktion end førnævnte hudplejeprodukter.

Ansigtsolie har både plejende og beskyttende egenskaber. Modsat creme, så har ansigtsolie den fordel, at olie minder om hudens egen naturlige sebum, og derfor virker olien genkendelig for huden. Dette betyder at ansigtsolie har utrolig nemt ved at trænge ind i hudens øverste lag, hvor den afgiver alle de næringsstoffer, som den bærer rundt på. Og ansigtsolier kan bære rundt på et hav af indholdsstoffer, som er gavnlige for din hud, herunder både vitaminer, essentielle fedtsyrer og antioxidanter.

Alt afhængigt af din hudtype kan du sagtens anvende ansigtsolie alene, men olien kan også spille en væsentlig rolle i samspil med andre produkter. Ansigtsolie har nemlig evnen til at indkapsle alle de næringsrige stoffer, som din fugtighedscreme eller serum indeholder. Som et afsluttende trin i din hudplejerutine vil din ansigtsolie altså sørge for, at alle næringsstofferne fra samtlige hudplejeprodukter indkapsles i huden.

Sidst, men ikke mindst, er ansigtsolie uundværlig, når det kommer til at beskytte huden mod udefrakommende faktorer. Ansigtsolien lægger sig nemlig som et tyndt, beskyttende lag over huden, også når den er trængt helt ind og ikke kan mærkes længere. Her beskytter ansigtsolien din hud mod skrappe vejrforhold, såsom frost, blæst og hed, og mange økologiske ansigtsolier hjælper også din hud til at modstå frie radikaler.

Vælg den rette ansigtsolie til din hudtype

Det er ikke alle ansigtsolier, der er lige velegnede til alle hudtyper. Ansigtsolier har bl.a. varierende viskositet og fedtsyrebalance, og forskellige profiler hvad angår næringsstoffer. Alle disse faktorer spiller ind i mødet med netop din hudtype. Et godt match mellem hudtype og ansigtsolie er nøglen til en at opnå en sund og velplejet hud.

Hvis du ikke allerede ved hvilken type ansigtsolie, der passer til din hud, anbefaler vi at du orienterer dig i vores olieguide. Her kan du hurtigt finde frem til hvilken olie, der egner sig til din hud og dine behov. Og skulle du være i tvivl om hvilken hudtype du har, så kan du finde hjælp i denne hudtypeguide.

Undgå skadelige stoffer med en økologisk ansigtsolie

I dag findes der et utal af ansigtsolier på markedet og det er noget nær umuligt at orientere sig i, hvad de forskellige olier indeholder, hvad de kan og hvad der differentierer dem fra hinanden.

Hvis du spørger os, så er et rigtig godt sted at starte, at vælge en naturlig ansigtsolie uden skadelige stoffer. Selvom ordet olie umiddelbart associeres med et naturligt produkt, så indeholder mange af de ansigtsolier du finder på markedet unødig kemi, herunder skadelige stoffer. Dette er hverken sundt for dig eller for miljøet omkring dig. Derfor anbefaler vi at du vælger en helt naturlig ansigtsolie.

Det kommer nok ikke som en overraskelse at ansigtsolierne fra Naturligolie altid er 100% naturlige. Herudover er vores ansigtsolier også økologiske og veganske. Vores produkter er baseret på rene og uforarbejdede råvarer og vores olier er altid koldpressede for at sikre, at de bibeholder så mange næringsstoffer som muligt. Med en ansigtsolie fra Naturligolie er du altid garanteret et en helt ren, naturlig og økologisk olie uden skadelige stoffer.

Sådan bruger du ansigtsolie

Nogle personer fravælger ansigtsolie, fordi de oplever at den fedter på huden og har svært ved at trænge ind. Dette skyldes, i størstedelen af tilfældene, at olien anvendes forkert. Der er tre ting du bør være opmærksom på, når du påfører din ansigtsolie.

Først og fremmest skal du bruge den rette mængde. Olie er et rent produkt, der ikke er tyndet op med vand ligesom fx cremer, og derfor skal du bruge en ganske lille mængde til hele dit ansigt. Dette er vigtigt at huske, da man ellers nemt risikerer at huden har svært ved at absorbere al olien. 2-5 dråber er ofte tilstrækkeligt. Start altid med at påføre lidt – du kan altid påføre mere.

Den anden ting du skal huske, er at forberede din hud på ansigtsolien. Dette gør du nemt og hurtigt ved at fugte din hud, fx med en mist, inden påføring af olien. Du vil opleve at ansigtsolien trænger hurtigere og langt nemmere ind på fugtig hud. Dette gør sig faktisk gældende på hele kroppen, hvorfor du også med fordel kan påføre din kropsolie lige når du er kommet ud af badet.

Vores sidste tip til påføring af ansigtsolie er, at du skal arbejde olien ind i huden. Brug nogle minutter på at massere olien godt ind i huden med fingrene eller en gua sha. Massagen hjælper olien til at trænge hurtigere ind i huden og så har massagen også den positive sidegevinst, at den sætter gang i blodomløbet.

Har du spørgsmål vedrørende ansigtsolie? Så tøv ikke med at stille dem.

Har du spørgsmål vedrørende en af vores ansigtsolier? Eller er du stadig usikker på hvordan du griber anvendelsen af din ansigtsolie an? Så tøv ikke med at spørge os. Hos Naturligolie sidder vi altid klar til at guide dig hen mod den perfekte økologiske hudplejerutine til netop din hud. Så send os en mail eller giv os et kald og lad os hjælpe dig godt på vej.