Tør hud i ansigtet hos mænd

Hvis du døjer med tør hud i ansigtet, er du langtfra den eneste. Huden i ansigtet er stort set altid eksponeret over for vind, vejr og hverdagens forurening, og derfor bliver den nemt tør. Det kan medføre gener som rødmen, kløe og afskalning af hud, og det gælder især for folk med skæg. Tør hud i ansigtet hos mænd er altså et helt normalt problem, som dog er let at løse.

Tør hud i ansigtet hos mænd

Der er mange grunde til, at man får tør hud i ansigtet som mand. Alder, spisevaner og årstiden kan påvirke ens hud. Uanset grunden så resulterer det i en hud, der mangler olie og fugt. Det er derfor, at den føles stram og tør. Tør hud i ansigtet hos mænd med skæg betyder desuden ekstra irritation og kan resultere i uønsket skæl.

Den rette behandling og de rigtige produkter kan dog nemt og hurtigt afhjælpe tør hud i ansigtet hos mænd.

Tør hud i ansigtet hos mænd skyldes, ligesom tør hud andre steder, at huden ikke indeholder nok fugt, og det er ganske normalt. Det er en speciel hudtype, der kræver en målrettet hudpleje, som er rig på fugt og olie – netop dét, som huden mangler.

Årsagerne til tør hud i ansigtet hos mænd er mange. Tynd hud bliver nemmere udtørret, og derfor kan tør hud være genetisk bestemt. Samtidig bliver huden tyndere med alderen, og man kan derfor opleve, at huden også bliver tørre med alderen og har brug for ekstra olie, fugt og fedtstoffer for at bevare gløden og spændstigheden.

En anden årsag til tør hud i ansigtet hos mænd er vejret. Huden er kroppens første barriere mod vejret, og den bliver derfor bombarderet med både kulde, varme og snavs fra verden udenfor. Især vinterens kulde og skift mellem kulde og varme kan være med til at udtørre huden. Derfor får flere også tør hud om vinteren og må gå ekstra grundigt til værks med fugtserum og olier.

Derfor får man tør hud under skæg

Mange danskere både med og uden skæg får tør hud i ansigtet, men især folk med skæg er tilbøjelige til at opleve tør hud under skægget. Det er meget normalt, og har du tør hud under skægget, er du langt fra den eneste. Det er nemt at behandle, og der er derfor ingen grund til at gå i gang med barberskraberen.

Mange oplever pludseligt at få tør hud under skægget, og en af grundene er, at der sker en ophobning af døde hudceller, når man lader skægget gro. Barbering fjerner nemlig mange døde hudceller, så når skægget får lov til at gro, fjernes disse ikke, og de kan derfor vise sig som skæl i skægget. Samtidig giver skægget ikke huden mulighed for at ånde ordentligt, og det kan, sammen med ophobningen af døde hudceller, føre til irriteret og kløende hud under skægget.

Mange forsøger at løse dette problem ved at vaske deres skæg ofte og med skrappe produkter, men dette kan faktisk irritere huden yderligere, fordi hudens naturlige olier fjernes. Huden under skægget er nemlig ekstra følsom, når huden er udtørret, og derfor skal man ikke gnide og gnubbe meget med skrappe sæber, før huden bliver irriteret. Faktisk behøver du ikke at vaske dit skæg mere end 3-5 gange om ugen, hvis du ellers tager dig godt af det.

tør hud i ansigtet hos mænd

Bliv fri for kløe og tør hud i skæg

Hvis du tænker ”mit skæg klør”, så er du ikke alene. Tør hud i skæg er helt normalt at opleve, når man begynder at gro sit skæg ud. Faktisk er det ikke kun tør hud i skæg, der kan være et problem, når man gror skægget ud. Skægget selv kan nemlig også føre til kløe og irritation. Det gælder især, når skægget begynder at vokse ud, fordi hårene kan gro i forkerte retninger, og det kan føre til kløe og irritation.

Tænker du konstant ”mit skæg klør”, så løses dette dog nemt med en god rutine til at børste sit skæg. Ved at børste skægget lærer du nemlig dine hårsække at gro skægget i den rigtige retning, så skægget ikke stritter og stikker din hud. Hvis du oplever problemer med at redde skægget ud, kan du med fordel gøre brug af en skægolie, som blødgører dit skæg. Det er dog vigtigt at købe en skægolie, der ikke indeholder parfume og æteriske olier, da disse igen kan irritere din hud. Gå efter en god parfumefri skægolie med naturlige ingredienser som muligt.

Skægolie bruges nemt ved at fordele 5-10 dråber i håndfladerne, som masseres ind i skægget og på huden under skægget. Gør det gerne, når dit skæg er nyvasket og vådt. Så slipper du for at google ”mit skæg klør” i fremtiden.

Derudover bør du også holde igen med aftershave, hvis du døjer med tør hud i skægget. Aftershave indeholder nemlig ofte kemikalier, der får din hud til at klø, og parfume, som kan irritere din hud. Det gælder især lige efter en barbering, hvor porrerne er åbne og huden kan have små skrammer efter barberingen.

Hvis du ønsker et flot skæg, hvor der ikke er tørt hud under, er det en god ide at have årsagerne til den tørre hud i tankerne. Din hud mangler fugt, olier og fedtstoffer, så derfor er det en god ide med en hudpleje rutine, der netop tilføjer disse ting. Her kan du med fordel benytte skægolier, ansigtsolier og fugtighedscremer.

Husk altid at være blid, når du påfører olier og cremer. Gnider du huden for hårdt, vil dette bare føre til yderligere irritation. Derudover er det altid en god ide at komme ind i en god rutine, hvor du påfører huden fugt og fedt flere gange i løbet af en dag, så huden aldrig tørrer ud. Det gælder især om vinteren, når huden er ekstra hårdt presset, eller hvis du ved, at du har tynd hud.

Skæg og tør hud behøver ikke at hænge sammen, men sker det, at du får tør hud i skægget, så husk, at du ikke er alene. Det er helt normalt og heldigvis også nemt at behandle skæg og tør hud. Led efter produkter uden parfume, men med fugtbevarende og fugttilførende kvaliteter, som er beregnet til ansigtet og skægget. Det sikrer dig en smuk, glødende og blød hud under et bølgende skæg, som folk vil lægge mærke til, og løser problemet med skæg og tør hud.