Hvilken olie til fedtet, sensitiv eller uren hud?

Skrevet af Tina Lykkegaard | Redigeret af Naturligolie | Udgivet 22. marts 2017

Måske du har hørt om jojobaolie, hindbærkerneolie, hybenkerneolie, granatæbleolie eller havtornolie. Men ved du, hvad der gør dem hver især gør dem unikke og hvilke der passer til din hudtype?

Det er ikke altid er nemt at finde frem til og vælge de rette olier til sin hudtype, da koldpresset olier varierer i indholdet af fedtsyrer, vitaminer og generel hudfornemmelse. Til uren hud er det eksempelvis vigtigt, at indholdet af oliesyre er lavt, mens indholdet af linolsyre skal være højt.

Læs denne lynguide og få overblik over, hvilke du skal vælge til uren, fedtet eller sensitiv hud.

Jojobaolie

Økologisk Jojobaolie er en ideel olie til stort set alle hudtyper. Olien minder meget om hudens eget fedtlag, men er en meget let olie. Den trænger hurtigt ind i huden, uden af fedte for meget og giver essentielt fedt til den tørre hud. Økologisk Jojobaolie er også sebumregulerende, der betyder at den får en fedtet hudtype i balance, ved at få huden til at fedte mindre. Jojobaolien er også en af de olier, som kan trænge dybt ned i huden og give huden et ’plump’ look.

Fordi at jojobaolien og din huds sebum har så meget tilfælles kan olien benyttes af stort set alle hudtyper. Den skaber balance i en fedtet hud, giver et let gyldent skær og har en super hurtig absorberingshastighed.

Foruden sine gode egenskaber på huden er jojobaolien god som hårolie, skægolie, i salt srubs, til barbering både før og efter, til make-up fjerner og meget mere.

Hindbærkerneolie

Økologisk Hindbærkerneolie indeholder mellem 50-55% linolsyre, som gør denne olie meget let. Hindbærkerneolie trænger lynhurtigt ned i huden og efterlader ingen fedtede fornemmelser på huden. Linolsyre har en meget reparerende og blødgørende effekt på huden, samtidigt med at den holder godt på fugt i huden. Derfor er økologisk hindbærkerneolie et super valg til en fedtet hudtype og/eller uren hud, akne og sensitiv hud.

Hvis du har en fedtet, uren eller sensitiv hud, eller med tendenser til akne kunne dette være olien for dig.

Hybenkerneolie

Økologisk Hybenkerneolie indeholder mellem 35-50% linolsyre og derfor er denne olie meget let. Hybenkerneolien indeholder store mængder E-vitamin, som gør at denne olie er god at bruge til kampen mod rynker (anti-aging). Det er en af de mest forbyggende olier også fordi olien indeholder retinol, A-vitamin, der er med til at styrke huden og hele eventuelle ar eller røde mærker efter bumser.

Hvis du ønsker en hudpleje med anti-age egenskaber eller gerne vil behandle et ar, kunne hybenkerne olie være et godt match til dig.

Granatæbleolie

Økologisk Granatæbleolie har en kraftig anti-inflammatorisk effekt, som betyder, at den er med til at dæmpe og mindske sensitivitet, rødmen og irritation i huden. Granatæbleolie har en hudfornyende effekt, der gør den særligt god til en skadet eller arret hud. Olien har en ret fed hudfornemmelse og er derfor god at bruge i mindre mængde sammen med en anden, lidt lettere olie (eksempelvis jojobaolie og hindbærkerneolie).

Granatæbleolie anbefales til dig, som har en hud med behov for at mindske rødme og irritation. Den kan også bruges til en sensitiv hud og har et ry for at påvirke rosacea positivt.

Havtornolie

Økologisk Havtornolie indeholder 36% linolsyre og så har den en meget hudhelende og hudfornyende effekt. Det vil sige, at den er god til en hudtype der er stresset og har brug for ro. Havtorn er også ideel til en hud med skader, ar eller strækmærker på kroppen. Her går olien ind og har en reparerende effekt. Grundet den reparerende effekt virker olien mod dannelsen af rynker. Da havtornolie har en kraftig farve er den velegnet til at blande med andre olier og som ekstra bonus, giver den en flot glød til huden grundet dens potente røde farve.

Hvis du til tider føler dig en smule stresset og kan mærke, at det afspejler sig på din hud, kunne havtornolie være et godt valg for dig. Havtorn olie kan også med fordel bruges til at reparere en hud med skader eller strækmærker. Sidst men ikke mindst har denne farverige olie en anti-aging egenskaber.