Karen: Jeg har fundet en basis-rutine, der virker

Vi har talt med Karen Marie Groth i denne udgave af Mig og Min Skønhedspleje. Efter mange års søgen har Karen endelig fundet en rutine, som virker for hendes sensitive hud. Herunder deler bl.a. hudplejerutinen der giver hendes hud ro og lindrer rødme samt sit bedste hudpleje tip, som hun har fået af sin farmor.

Om Karen

Karen Marie Groth er Brand Building Consulent inden for Skincare & Beauty. Derudover er hun grundlægger af online skincare universet Beautyhero.dk. I løbet af de seneste par år har hun etableret flere udenlandske skincare brands på det danske marked, herunder Mario Badescu og Magicstripes. Privat bor Karen på Nørrebro med sin mand og deres to børn. Læs videre og bliv inspireret af Karens nysgerrige tilgang til hudpleje og gode råd til at holde reaktiv og sensitiv hud i balance.

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

Jeg elsker at tage mig god tid om aftenen til at pleje huden, det føles som ren meditation og når jeg får sat tid af til det, fungerer alt bare bedre. Det giver overskud og ro.
Jeg har kombineret hud, men den er samtidig sensitiv og ægte reaktiv. Der skal ikke så meget til før den brokker sig. Jeg har fundet en basis-rutine, der virker, og som kan justeres alt efter fx årstid og cyklus.

Jeg har døjet med Perioral Dermatitis, som er en form for udslæt, der ofte er rundt om munden. Det var været i bero i mange år, men nu har jeg fået en smule Perioral Dermatitis igen. Så selfcare står som altid højt på min prioriteringsliste.
Min rutine består af fire vigtige trin, som virker på al slags sensitivitet i huden.

  1. Cleanser: Her bruger jeg enten Cleansing Gel fra Huxley´s Secret of Sahara eller Hydrating Cleanser fra Cerave. De efterlader huden silkeblød og gennemfugtet og så renser de effektivt uden at strippe huden.
  2. Serum: Hver anden aften bruger jeg Peptide Renewal Serum fra Mario Badescu eller Økologisk Fugtserum fra Naturligolie, som er spækket med fugtgivende hyaluronsyre. De er begge nærende og så absorberes de hurtigt ind i huden uden at fedte.
  3. Dag- og natcreme: Cicaplast Baume B5 fra La Roche Posay. Magi på tube, der er ikke det den ikke kan kurere. Og så tilstopper den ikke porerne. Meget vigtigt.
  4. Maske: Azulene Mask som har været min HERO siden 2016. Kan ikke leve uden. Den beroliger huden og sørger for at huden efterlades blød og med en ensartet teint.

“Jeg har kombineret hud, men den er samtidig sensitiv og ægte reaktiv.”

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

Min farmor havde en fantastisk smuk hud og hun lavede ansigtsmassage hver morgen fra hun var 25 år. Hun så ikke gammel ud og hendes hud forblev gennemfugtet og elastisk.

Så jeg laver en rutine hver morgen og aften, gerne med min uundværlige guasha og min LED wand og økologisk jojobaolie eller serum. Det elsker jeg.

“Det har aldrig givet mere mening for mig at passe på mig selv, så det øver jeg mig i på daglig basis.”

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?
Med alderen er det helt sikkert RO. Ro indeni og det kræver mere og mere af mig at finde. Jeg er utålmodig af sind har altid et projekt i gang, og lever for at føre nye ideer ud i livet i en lind strøm. Men med alderen har jeg lært at prioritere og holde fast. Det har aldrig givet mere mening for mig at passe på mig selv, så det øver jeg mig i på daglig basis.

Hvad er selvforkælelse for dig?

Selvforkælelse er at lave mad og invitere familie og venner på middag. Snakke og grine og mindes. Jeg elsker sociale arrangementer og glæder mig til, at den kan få fuld spade igen, når COVID-19 siger bye bye en dag. Men dejligt at julen med en hjemmetest i lommen er en glædelig realitet. Hallelujah!

Hvad er dit råd til at få mere velvære ind i hverdagen?

At være opmærksom og nærværende, alt bliver smukkere!

“Ældre mennesker har altid inspireret mig, de har levet og har så mange minder og øjeblikke, som har formet dem.”

Hvem inspirerer dig, som alle bør kende – og hvorfor?

Ældre mennesker har altid inspireret mig, de har levet og har så mange minder og øjeblikke, som har formet dem. Min mands mormor var en af den slags mennesker. Hun havde den der forbilledlige evne til at lytte og opmærksomt spørge ind til ens liv, og hun kunne mærke, hvis der var noget, der nagede. Det er jo det livet handler om: at vi møder hinanden uden at dømme, og i stedet lytter til hinanden.

Du kan læse mere om Karen og Beautyhero på beautyhero.dk eller på hendes instagramprofil @beautyherodk hvor hun deler ud af nye tendenser og sine bedste hudplejetips.

‘Mig og min skønhedspleje’ er et koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!