Ny med olie til ansigtet?

Som ny med olie til ansigtet kan det være svært at gennemskue, hvilke du skal vælge til din hudpleje. Og med myter om, at olier fedter og blokerer hudens porer, kan du måske være i tvivl om, hvorfor overhovedet bruge olier som hudpleje. Vi har sammensat en kort forklaring til, hvorfor du skal bruge olier og hvordan du finder den rette for dig.

Olier er genkendelige for huden

Naturlige og rene vegetabilske olier minder meget om hudens eget fedtlag og virker derfor genkendelig for huden. Olierne trænger ned i de øverste lag i huden og under denne beskyttende ”jakke” holder olierne på huden fugt. På den måde vil du ikke føle huden er nær så tør ved brug af de rette olier. Derudover findes der i vegetabilske olier mange gode næringstoffer, som huden suger til sig.

Olierne har en meget fugtgivende, blødgørende og beskyttende effekt på huden. Specielt huden i ansigtet har brug for denne beskyttende effekt, fordi den ikke er beskyttet med tøj, som resten af huden er. Huden i ansigtet må stå til måls for lidt af hver, som vind, sol, blæst, kulde, frost osv. hvorfor det er ekstra vigtigt med olie til ansigtet.

olie til ansigtet

Find din rette olie

Nogle har måske hørt at olie tilstopper huden og gør en fedtet hudtype mere fedtet. Svaret både ja og nej. Den rette vegetabilske olie vil skabe balance og mindske at huden fedter, hvor den forkerte kan risikere at gøre ondt værre. Sæt dig ind i din hudtype og match den med en olie der passer. Se eventuelt “Kend din hudtype” og Olieguide.

Olier vi ikke anbefaler er mineralske olier. Mineralske olier er råolie/spildolie fra olieindustrien som huden ikke kan genkende og de kan heller ikke trænge ned i huden. Mineralske olier ligger sig som en fed klistret film på huden, som kan tilstoppe hudens porer. Du kender måske den fede håndcreme som aldrig trænger ind? Der vil helt sikkert være mineralske olier i. Mineralske olier er også kaldet: parrafin, parrafinium, mineral oil, petrolatum og står typisk anført som det første på ingredienslisten. Brug hellere rene vegetabilske olier.

“Less is more”

Olie som hudpleje kan anvendes som erstatning eller supplement til dine nuværende plejeprodukter. Når du anvender olie i ren form skal du blot være opmærksom på, at det typisk er tilsvarende essensen af den creme/lotion du ellers anvender – og du bør derfor starte småt ud i forhold til mængden du bruger (læs artiklen “Kan jeg erstatte creme med olie” for mere uddybning).

Ansigtet: Efter rens påføres 2-4 dråber fugtserum i ansigtet eller rosenvand. Anvend 2-3 dråber en eller to gange dagligt alt efter behov. Masser eller dub nænsomt din olie til ansigtet ind i huden – i udad- og opadgående bevægelser. Husk også halsen og det øvre brystparti.

Kroppen: Tilpas  kropsolie mængden efter behov. Masseres ind i huden og gerne efter badet, hvor huden fortsat er fugtig og dermed nemmere for olien at trænge igennem.

Håret: Anvend få dråber hårolie og gerne imens håret er let fugtet. Tilpas mængden efter hårets styrke, tykkelse og tørhed.

Ofte vil personlig erfaring tage over for vores gode råd i forhold til brug af olier som hudpleje. Og det er helt okay. Vi mennesker er alle forskellige og ligeledes er vores veje til en smuk og sund hud i balance. Lad dig inspirere, find din egen vej og skriv til os, hvis du har spørgsmål eller vil dele dine egne tips og tricks.

Skrevet af Naturligolie

Fugtserum
Rosacea
Indgroede hår
Bryn- & Vippeserum
Ansigtsolie – Glød
Tør hud
Hårserum
Hybenkerneolie