Hvilken olie til huden?

Mangel på olie til huden er en daglig udfordring for mange og typisk et tegn på, at huden mangler essentielle naturlige fedtstoffer (lipider) til at holde på fugten.

Tør hud varierer i omfang fra let tørhed til ekstrem tørhed, og påvirkes af udefrakommende faktorer såsom vind, kulde og sol såvel som indfrakomne, herunder det faktum at kroppen med alderen producerer færre essentielle fedtstoffer end tidligere.

5 olier til tør hud

Om du har let tør eller ekstremt tør hud, så er olie til huden din genvej til blød og smidig hud. Vegetabilske olier indeholder naturlige fedtstoffer, der har den hudvenlige fordel, at kunne blødgøre, genopbygge og holde på fugt i huden. Til tør hud skal du gå efter mere “fede” olier, hvor indholdet af oliesyre, palmitolsyre og gammalinolensyre er højt.

olie til huden

Olie til kroppen

Økologisk Abrikoskerneolie

Økologisk Abrikoskerneolie indeholder 50 % oliesyre, som er godt til den tørre, modne og/eller kløende hudtype. Oliesyre gør olien mere fed og rig i konsistens og er derfor at mærke længere tid på huden. Du vil mærke huden er mere gennemfugtet, blød og smidig med denne type olie.

Økologisk Arganolie

Økologisk Arganolie indeholder omkring 47 % oliesyre, men også meget E-vitamin, som har en meget reparerende effekt på huden. Derfor er arganolie god til en hudtype der har ar, solskader, forbrænding (eventuelt efter solbadning) eller en tør hud. Arganolie er ikke velegnet til uren hud, da en uren hudtype skal vælge en olie med lav oliesyre.

Økologisk Hjulkroneolie

Økologisk Hjulkroneolie indeholder 20 % gammalinolensyre også kaldet GLA, som er godt til en tør hud. Typisk mangler den tørre/eksem ramte hudtype GLA. Her vil GLA gå ind og styrke hudbarrieren, som sart og irriteret fordi huden er så tør. Derudover er hjulkroneolie anti-inflammatorisk, som betyder at den vil dæmpe og mindske rødmen samt irritation i huden.

Økologisk Kokosolie

Økologisk Kokosolie planterigets nummer ét kilde til mættet fedtsyre. Kokosolien er velegnet til eksta tør hudtype, solskadet hud og afskallende/tør hovedbund. Kokoslien trænger langsomt ind i huden og håret, og anvendes derfor i små mængder. Ved tør hovedbund kan en (fortløbende) behandling med kokosolie hjælpe til at overkomme afskalling og skabe balance.

Økologisk Jojobaolie

Økologisk Jojobaolie idéel multi-olie til stort set alle hudtyper. Olien minder meget om hudens eget fedtlag, men er en meget let olie. Den trænger øjeblikkeligt ind i huden, uden af fedte, men giver stadig fugt til den tørre hud. Jojobaolie har også en beroligende effekt på en sensitiv hud. Jojobaolie er også en af de olier der kan trænge dybt ned i huden og give huden en ”plump” look. Du kan med fordel blande dine “fede” olier med denne lidt lettere olie, for at øge absorberingshastigheden i din blanding.

Kommenter herunder eller skriv til os, hvis du har spørgsmål. Vi elsker at høre fra jer.

Skrevet af Naturligolie

Fugtserum
Rosacea
Indgroede hår
Bryn- & Vippeserum
Ansigtsolie – Glød
Tør hud
Hårserum
Hybenkerneolie