skægpleje

HERRE NEM SKÆGPLEJE

Og nej, det kræver ikke en 10-trins rutine og 30 minutter foran spejlet. Bare rolig.

Skægpleje er nødvendigt, for et skæg kan – uanset længden – skabe nogle udfordringer og irritationer. Vi er her for at fortælle dig, at du kan nemt og hurtigt komme mange af disse til livs. Vi lover dig resultater og skånsomme produkter. Interesseret? Læs med her.

skægpleje og skægolie

To minutter, ét produkt

Hvis du oplever tørhed, kløe og skæl, er det udtryk for, at både dit skæg og huden under har brug for en hjælpende hånd. Heldigvis kan du nøjes med ét produkt: Økologisk Skægolie. Vores løsning til dig er en ultra kort og simpel rutine. Brug to minutter på få trin hver morgen – du vil helt sikkert kunne mærke en forskel.

Tip: Du kan med fordel benytte skægolien igen i løbet af dagen, hvis du har træning eller anden aktivitet, hvorefter du skal i bad eller vaske dit ansigt.

Sådan gør du

1. Du skal arbejde med et rent kanvas – derfor er du lige kommet ud af badet eller har et nyvasket ansigt.

2. Du kommer den anbefalede mængde af Økologisk Skægolie i din håndflade og fordeler olien mellem hænderne.

3. Du påfører og masserer olien ind i skægget. Sørg for at komme godt rundt, så du når ind til huden.

VALGFRIT – du kan nu rede eller style dit skæg. Med olien arbejdet ind i skægget er det langt nemmere at håndtere.

Hvorfor er skægpleje overhovedet nødvendigt?

Vi siger ikke, det skal være omfattende. Vi siger bare, det er vigtigt. Uanset din skæglængde, så har både hud og hår behov for pleje. Ellers kan kort såvel som langt skæg ofte blive ensbetydende med hudirritationer. Og det er jo egentlig ikke så sjovt.

Det korte skæg og hyppig hårfjerning er ofte efterfulgt af hudirritationer som røde knopper og urenheder – nogle oplever endda indgroede hår. Når du barberer dig, skærer du hårstrå af. Det efterlader både hårstrå og hårsæk sårbare. Irritationerne opstår, når disse kommer i kontakt med bakterier. Grundet sårbarheden er der nemlig stor risiko for at mødet med bakterier resulterer i infektion i huden. Når du barberer dig, går du samtidig ind og forstyrrer hårsækkene, hvilket kan påvirke hårets gro-retning.

Det er derfor, at indgroede hår opstår. Håret kan simpelthen ikke trænge gennem overfladen – enten fordi det har mistet styrke fra barberingen, eller fordi døde hudceller blokerer for håret.

Tæt og langt eller stort skæg medfører ofte hudirritationer i form af kløe og skæl. Det skyldes, at huden under ikke kan ånde. Derudover vil skægget, ligesom med hår på hovedet, blive trist og tørt at se på. Uden pleje bliver det hurtigt svært at håndtere. Og har du valgt at vokse dit fuldskæg, bare så det kan se usoigneret ud og skabe irritationer for din hud? Nej, det tænkte vi heller ikke var tilfældet.

skægpleje og skægolie

Økologisk Skægolie er løsningen

Det lyder måske for godt til at være sandt, at ét produkt er løsningen. Men det er ganske rigtigt. Vi gav dig en hurtig guide i toppen af indlægget, men vi vil gerne uddybe, hvorfor Økologisk Skægolie er en god investering og din nye allierede.

Det er en olieblanding, der er særligt udviklet til at pleje både skæg og hud. Den beskytter og styrker dine hårstrå og bringer samtidig huden i balance. Den har anti-bakterielle egenskaber og fugter din hud i dybden. Til fuldskægget giver den et flot shine og gør det nemt at rede og style. Til kort skæg og ved hyppig barbering virker den beroligende og beskytter dine hårstrå og -sække mod bakterier. Det er altså en god gammeldags win-win situation. Som en sjov bonus kan du faktisk også benytte Økologisk Skægolie som en hårolie, hvis du føler et behov for det. Alle dens egenskaber kan nemlig også hjælpe dit hår. Og hvem elsker ikke et godt multi-produkt?

Økologisk Skægolie består af jojobaolie, arganolie, ricinusolie og E-vitamin. Den er proppet med antioxidanter og er rig på omega-9 fedtsyre. Det er herfra den får sine beskyttende og fugtgivende egenskaber. Antioxidanter er vigtige, når vores hud (og hår) skal styrkes og bekæmpe forurening og bakterier. Omega-9 virker ekstremt blødgørende og hjælper hud og hår med at holde på fugten. Samtidig hjælper fedtsyren med at opretholde hudens smidighed. Du kan altså roligt vinke farvel til tør hud under skægget, kløe og skæl. Og hurra for det.

Har du nogle gode tips til skægpleje? Eller har du en mand i dit liv, som har? Så skriv endelig til os. Vi elsker at høre jeres gode råd og input.

Skrevet af Sarah Bøgelund Sørensen | Redigeret af Naturligolie | Udgivet 13. august 2020