5 tips til at passe på huden ved sæsonskift

Når efteråret banker på, bliver luften køligere og luftfugtigheden daler. De skiftende temperaturer kan ofte mærkes på huden, som kan have øget tendens til irritation, tørhed og generelt en hud, der ikke er helt i balance.

Læs med og få vores 5 tips til, hvordan du kan passe på din hud i de kolde efterårsmåneder.

1. Skru ned for varmen og tag korte bade

Du har måske hørt det før? Lange brusebade virker udtørrende på huden, og jo varmere vandet er, des mere udtørrer det. Derfor er et af de vigtigste hudplejeråd at man holder sig til korte og kølige/lunkne bade, især hvis man har tendens til tør og irriteret hud.

Udover at korte lunke brusebade holder huden i balance, sparer du på vandet, hvilket gavner din pengepung, og vigtigst af alt – miljøet.

5 tips til sæsonskifte

2. Undgå udtørrende renseprodukter

Mange renseprodukter efterlader huden ren, men har desværre også den uheldige virkning, at de kan skabe en midlertidig ændring i hudens pH værdi og forstyrre hudens syrekappe. Derfor er det vigtigt, at gå efter derfor milde renseprodukter, såsom renseolie, der beskytter hudens barriere, men samtidig renser effektivt.

Du kan blive klogere på sammenhængen mellem pH-værdi og hudens syrekappe i dette indlæg om ansigtsrens.

5 tips til sæsonskifte rens

3. Fugt, fugt og atter fugt

Når temperaturerne skifter har huden ofte brug for ekstra fugt. En fantastisk kilde til at binde fugt er hyaluronsyre, som er en naturlig og mild ingrediens, der passer til alle hudtyper.

Økologisk fugtserum indeholder en yderst effektiv blanding af to typer hyaluronsyre samt økologisk vindruevand, der øjeblikkeligt slukker hudens tørst, genskaber hudens fugtbalance og samtidigt mindsker fine linjer.

4. Hudpleje på fugtig hud

For at få det bedste ud af dine hudplejeprodukter, skal du påføre dem, mens huden er fugtig. Det er er en lille ændring, der gør en kæmpe forskel på, hvilken effekt man får ud af sine produkter. En tommelfingerregel er, at du skal anvende dine produkter inden for 1 minut efter, at du er kommet ud af badet.

5. Beskyttende olier

Når temperaturerne daler, så følger luftfugtigheden med. Det betyder, at luften er tør, hvilket kan udfordre vores hud og dens tilstand. Her kommer olie ind i billedet. En koldpresset olie er med til at blødgøre og holde på hudens fugt. Den virker som en beskyttende frakke, der nænsomt forsegler fugten.

Tip: Hvis din hud har brug for ekstra beskyttelse, kan du blande din ansigtsolie med økologisk abrikoskerneolie, der absorberes langsomt i hudens og virker kløestillende, eller økologisk sheasmør, der er fantastisk til skadet hud og tør hud.

Læs mere om tør hud og hvordan du kommer det til livs i dette indlæg.