5 kendte myter om ansigtsolie

Ansigtsolie er ofte et undervurderet produkt, når det kommer til hudplejerutiner, og dette kan måske skyldes de mange myter, der eksisterer om olier samt misforståelser om, hvem der kan anvende dem.

Derfor har vi samlet 5 af de største myter om ansigtsolie herunder, så du kan blive klogere på, hvem der kan anvende ansigtsolie og hvad man får ud af det.

1. “Ansigtsolie tilstopper porerne”

Tesen om at ansigtsolie tilstopper porerne er måske en af de mest berygtede myter.

Lette ansigtsolier baseret på rene planteolier vil ikke tilstoppe porerne. Derimod bør man gå en stor bue uden om mineralske olier (som bl.a. findes i vaseline) og syntetiske olier, der netop kan virke tilstoppende på porerne.

Tip: Find en olie, der passer til din hud og dens tilstand. Økologisk Ansigtsolie Glød er en let og regenererende ansigtsolie, der trænger hurtigt ind og er velegnet til alle hudtyper og hudtilstande.

Naturligolie ansigtsolie glød forside billede

2. “Man skal ikke bruge olie, hvis man har fedtet hud”

Det virker helt forkert, at påføre olie på en allerede olieret hud. Men der findes faktisk ansigtsolier, der kan regulere hudens talgproduktion og mindske inflammation i huden. Her er Økologisk Jojobaolie en klar favorit, fordi det er den olie, der minder mest om hudens eget fedtlag og derfor hjælper med at regulere hudens sebumproduktion.

Mange personer med fedtet og kombineret hud har tendens til at rense huden med skrappe renseprodukter, hvilket ofte har den modsatte effekt end hvad der er hensigten. Nogle renseprodukter fjerner nemlig hudens naturlige fedtlag, og derfor begynder huden at producere mere fedt, og så havner man i en ond cirkel.

Tip: Gode produkter til fedtet og kombineret hud:

Jojobaolie fra naturligolie

3. “Olie-fri hudpleje er bedst”

Mange produkter bryster sig af at være “olie-fri”. Men hvis din hudpleje slet ikke indeholder olie, så er der ikke noget til at holde på fugten, som vil fordampe. En af oliens primære funktioner er nemlig at virke fugtbevarende.

Når du anvender en ansigtsolie efter serum og evt. ansigtscreme, så hjælper olien med at holde på de fugtgivende ingredienser, så de ikke fordamper og dermed efterlader huden tør og mat.

Tip: Uanset hvilken hudtype og hudtilstand du har, så har huden brug for olie for at kunne få nytte af din øvrige hudpleje og holde på fugten.

4. “Ansigtsolie er ikke effektivt til moden hud”

Rynker fremstår tydeligere, når huden er dehydreret og tør, og fordi ansigtsolie effektivt holder på fugten og har en blødgørende virkning, er det et vigtigt element i hudplejerutinen, hvis man har moden hud, rynker og fine linjer.

Derudover har ansigtsolier ofte et højt indhold af antioxidanter, som beskytter mod frie radikaler, der forårsager skader og tidlig aldring i huden.

Tip: Økologisk Ansigtsolie Glød har et højt indhold af antioxidanter, som kommer fra bl.a. hybenkerneolie, havtornolie og E-vitamin, og er derfor et effektivt produkt til at mindske rynker og tilføre huden en smuk glød.

 

5. “Man skal ikke bruge ansigtsolie hver dag”

En ansigtsolie, der er baseret på koldpressede planteolier i høj kvalitet er let i konsistensen og trænger hurtigt ind i huden. Derfor kan en ansigtsolie med fordel anvendes hver dag, som en fast del af din rutine – uanset hudtype eller alder.

Tip: Økologisk Ansigtsolie Glød er fantastisk til at give sig selv en ansigtsmassage med Gua Sha eller blot med dine hænder. Ansigtsmassage hjælper med at øge blodcirkulationen, mindske hævelser og holde huden spændstig.

Naturligolie Hudplejerutine ansigtsolie