Trine Juel: Fokuser på de positive ting, prioriter dig selv og husk fugt og fedt

Mig og min skønhedspleje starter 2021 i det bedst mulige selskab. Vi har talt med hår- og makeupartist Trine Juel. Trine er utrolig passioneret omkring at hjælpe kvinder med at føle sig smukke og stærke, men hun oplever, at kvinder er for hårde ved sig selv. I forlængelse af sin karriere og ekspertise har Trine masser af kloge og kærlige ord at dele med os. Læs med og bliv inspireret.

trine juel ved vandet

Som makeupartist kender Trine til vigtigheden af en velplejet hud. Men selvom hun har gjort en karriere ud af at fremhæve kvinders skønhed, så er det også Trines karriere, der har influeret hendes syn på skønhed og velvære. Det handler nemlig ikke kun om ansigtstræk. Hvis du spørger Trine, handler det også om at stråle, at føle sig tilpas og at være glad. Vi skal huske at have tid til os selv, og vi skal huske de positive ting ved os selv. For dem er der massere af, ifølge Trine.

Om Trine

Trine Juel arbejder som selvstændig hår- og makeupartist. Hun er født og opvokset i Danmark, uddannet i London og nu bosat i Paris. Trine har gennem årerne arbejdet med ikoniske brands såsom Chanel, Dior, Louis Vuitton og Cartier. Men selvom hun elsker alsidigheden i sit arbejde, så har Trine alligevel en svaghed for bryllupper. Hun beskriver selv, at der er noget magisk over at hjælpe folk med at føle sig smukke, fuld af selvtillid og tilpas. Dem der kender Trine omtaler hende som en utrolig nærværende, rolig og varm person, og udover at kunne gøre vidundere med hår og makeup, så er Trine også stor fortaler for, at vi skal elske os selv lidt mere. Og vi kunne ikke være mere enige. 

trine juel smiler

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

T: Min hudplejerutine har jeg fået vejledning til fra min kosmetolog hos Dare To Care by Line Friis. Det er så rart at have fået sammensat produkter, som jeg ved passer til min hud, da jeg, som så mange andre, synes, det kan være en jungle at finde rundt i alle de muligheder, der er inden for hudpleje – og at navigere rundt i ingredienser. Som makeupartist er det vigtigt for mig at være godt fugtmættet og at have en glad hud, for så sidder makeuppen bare bedre. Grundlæggende består min hudplejerutine af produkter, der kommer hele vejen rundt på fugtighedsskalaen, da jeg har tendens til tør hud. Jeg starter med at dobbeltrense huden med en blød mælkerens, som fugter og renser.

“Som makeupartist er det vigtigt for mig at være godt fugtmættet og at have en glad hud, for så sidder makeuppen bare bedre”

Hvis jeg skal i bad, påfører jeg Naturligolies Renseolie inden badet for at beskytte hudens fugtbarriere. Efter badet påfører jeg serum med hyaluronsyre og masser af fugt efterfulgt af en A-vitamin creme. Næste trin er Naturligolies Aloe Vera Spray til at berolige huden, og så slutter jeg af med Naturligolies Ansigtsolie Glød. På den måde føler jeg, at min hud er godt afrenset, uden at jeg overstimulerer huden, og den er godt mættet – både med fedt og fugt.

Derudover bruger jeg masker et par gang om ugen. Enten en dybderensende maske eller en fugtmaske. Jeg er også stor fan af at give mig selv en Gua sha massage et par gange om ugen, hvortil jeg bruger jojobaolie inden Gua sha massagen.

“Jeg ville ønske, at kvinder blev bedre til at fokusere på de positive og smukke træk i deres ansigt og ved deres hud

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

T: Som makeupartist har jeg haft rigtig mange kvinder i mine hænder. Smukke kvinder på hver deres måde. Jeg ser dem uden makeup og tæt på – helt “nøgne”. Rigtig mange kvinder er undskyldende for deres dårlige hud eller synes, de har så mange fejl og mangler i deres ansigt, selvom de ingen fejl har, eller at fejlene er så små, at de knap kan ses. Det er synd, for det er oftest de kvinder, som har den fineste hud, der er hårdest ved dem selv. Jeg ville ønske, at kvinder blev bedre til at fokusere på de positive og smukke træk i deres ansigt og ved deres hud. Vi skal ikke kun have fokus på de fejl og mangler, som ofte er så minimale, at andre slet ikke ser dem. Det fylder alt for meget hos den enkelte kvinde.

trine juel makeup
skoenhedspleje

Så det er ikke et tip, jeg som sådan har fået af en anden, men det er noget, jeg har bemærket og tænkt meget over gennem tiden. Det er en opfordring til alle kvinder om at elske os selv lidt mere og ikke være så bebrejdende og hårde ved os selv og vores hud. Huden er et vigtigt organ, vores beskyttende skjold gennem hele livet. Så mere kærlighed til os selv og huden. Masser af fugt og fedt, både indefra og udefra. Så skal det nok gå alt sammen.

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?

T: Jeg elsker at se, når folk stråler og har masser af livsglæde og glød. Det er skønhed for mig. Det kommer til udtryk i mange former og udtryk. Personligt har jeg det bedst, når jeg har tid. Tid for mig er frihed, overskud, tid til selvforkælelse, nærvær og ro.

“Personligt har jeg det bedst, når jeg har tid

Hvad er selvforkælelse for dig?

T: For mig handler det om at passe godt på mig selv og min krop. Både indefra gennem kost og motion samt udefra med masser af fugt og kærlighed til huden. Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser, så jeg giver min krop og hud det bedste udgangspunkt. Jeg elsker at give mig selv god tid til at tage lange bade, få ansigtsbehandlinger, få massage, give mig selv en Gua sha massage, tørbørste huden inden badet og smøre min hud med lækre olier og sheasmør efter badet. Og her er det med tid vigtigt igen. At give sig selv tid til velvære og selvforkælelse.

trine juel paris

Hvordan vil du råde folk til at få mere velvære i hverdagen?

T: At give sig selv lov til at bruge tiden på velvære. Vi har 24 timer i døgnet, og vi vælger selv, hvad vi bruger dem på. Brug lidt ekstra tid på at rense huden om aftenen, lige de to minutter gør en stor forskel. Og mærk på huden og giv den kærlighed, når du påfører dine olier og cremer. Det skal ikke altid gå så hurtigt.

Et andet tip kunne være at slukke for fjernsynet eller lægge mobilen væk, bare en aften i ugen. Hold hjemmespa. Særligt i de mørke vintermåneder synes jeg, det er lækkert at bruge lidt ekstra tid på badeværelset.

“Vi har 24 timer i døgnet, og vi vælger selv, hvad vi bruger dem på

Hvem inspirerer dig?

T: Jeg bruger i høj grad Instagram til at blive inspireret af andre dygtige og smukke kvinder, som har en passion. Jeg kunne lave en lang liste af folk, der inspirerer mig. Dette er blot nogle af dem.

Line Friis, stifter af Dare To Care. Hun er bare virkelig dygtig til det, hun gør. Et roligt og nærværende menneske, som man virkelig kan lære meget af inden for hudpleje og den holistiske tilgang til skønhed. Følg Line på Instagram her: @daretocare_by_linefriis.

Tine Emilie Svendsen, medstifter af MIILD. Hun er så dygtig og sej. Hun brænder for bæredygtighed, og at makeup skal være for alle – også folk med allergi. Og så er det makeup, som MIILD har udviklet, bare for lækkert. Så sejt. Følg Tine på Instagram her: @tineemiliesvendsen

Lisa Eldridge. Hun er den makeup-atist, jeg har lært mest af gennem hendes youtubevideoer og Instagram. Elsker hendes tilgang til makeup og skønhed. Følg Lisa på Instagram her: @lisaeldridgemakeup

Min kæreste. Han er det mest positive menneske, jeg kender, og så giver han mig styrke og overskud til at være den bedste version af mig selv. Han har også lært mig om selvmotivation, og det har jeg nu en god mængde af takket være ham.

Du kan følge Trine på hendes Instagram-profil @trinejuel. Her deler hun blandt andet billeder af sit arbejde, gode tips og tricks samt mærker og produkter, som hun selv er stor fan af. Du kan også besøge Trines hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om hendes arbejde. Du kan også kontakte hende via hjemmesiden, hvis du er interesseret i at booke hende til en stor dag.

Læs med næste måned, hvor der kommer endnu en udgave af ”mig og min skønhedspleje” – hvem mon den næste gæst er?

‘Mig og min skønhedspleje’ er et nyt koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!