Tina Lykkegaard: Mig-tid, hudens frakke og den indre balance

Til denne måneds udgave af Mig og min skønhedspleje har vi talt med en af vores gode, gamle venner; Tina Lykkegaard. Tina fortæller blandt andet om at nørde på badeværelset, at hun som mor er blevet mere opmærksom på sine egne behov, og så minder hun os om, at det ikke er egoistisk at huske sig selv. Læs med og hør mere om Tinas gode råd og erfaringer.

tina lykkegaard med barn

Efter snart 15 år i skønhedsbranchen har Tina erfaret en forfærdelig tendens, nemlig at over-pleje huden. Og derfor er hun stor fortaler for less is more-tilgangen. Ifølge Tina må vi for alt i verden huske at beskytte vores hudbarriere – eller “hudens frakke”, som hun selv kalder den. Meget af Tinas univers handler om skønhed og velvære, og med tiden har hun lært, at mig-tid er essentielt – og for hende inkluderer det både at nørde på badeværelset og at løbe i naturen.

Om Tina

Tina Lykkegaard har små 15 års erfaring inden for skønhedsbranchen. Hun er uddannet holistisk hudterapeut og har hertil også taget et par håndfulde kurser. Tina har blandt andet taget kurser inden for zoneterapi, massageformer, akupressur, bindevævsmassage i ansigtet, vitaminer og mineraler. Og derfor har hun også masser af viden om de forskellige vitaminer, fedtsyrer og mineralers virkning på huden. Som hendes valg af uddannelse også viser, er det altafgørende for Tina at fokusere på den indre balance – den spiller nemlig også en stor rolle for vores ydre. Heldigvis er der med indre balance også plads til god chokolade – det kan Tina nemlig ikke undvære.

tina lykkegaard shop

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

T: Min hudplejerutine er ret simpel. Selvfølgelig kan jeg finde på at gøre noget ekstra, men som udgangspunkt bruger jeg en mild rens, fugtgivende serum og min egen økologiske ansigtsolie. Jeg har været i skønhedsbranchen i snart 15 år, og jeg ser stadig alt for mange, der over-plejer huden, og det gør den sensitiv og irriteret. Det er en fejl, jeg også selv gjorde førhen.

“Jeg har stor respekt for hudens barriere (jeg kalder det hudens frakke). Den kan blive irriteret og i værste fald ødelagt af, at vi gør alt for meget ved den”

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

T: Lidt som ovenstående. Less is more. Jeg elsker produkter, og elsker at prøve nye produkter. Men jeg har stor respekt for hudens barriere (jeg kalder det hudens frakke). Den kan blive irriteret og i værste fald ødelagt af, at vi gør alt for meget ved den.

tina lykkegaard the
tina lykkegaard bog

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?

T: Uh, den er svær. Skønhed og velvære er jo hele min passion og meget af min dagligdag. Det handler i det store hele for mig om, hvordan jeg har det. Jeg elsker at nørde på badeværelset med produkter og massageformer i ansigtet. Det gør bare noget godt for mig. Jeg nyder også ro til hovedet, når jeg eksempelvis løber en tur.

“Mig-tid er ikke egoistisk. Jo mere du er der for dig selv, jo mere kan du være der for andre”

Hvad er selvforkælelse for dig?

T: Efter jeg er blevet mor, er jeg blevet enormt opmærksom på at gøre noget godt for mig selv. Så om man er mor eller ej, synes jeg det er enormt vigtigt at tage sig tid til det, man gerne vil. Uanset om det så er hudplejerelateret eller noget helt andet.

tina lykkegaard naturligolie

Hvad er dit råd til at få mere velvære ind i hverdagen?

T: Mig-tid er ikke egoistisk. Jo mere du er der for dig selv, jo mere kan du være der for andre.

“Jeg elsker at nørde på badeværelset med produkter og massageformer i ansigtet. Det gør bare noget godt for mig”

Hvem inspirerer dig, som alle bør kende – og hvorfor?

T: Den kære Tanja Eskildsen, som blandt andet er stifter af Holistisk hudterapeutskolen og Calmlish. Hun er en stor årsag til, hvor jeg er i dag. Det tror hun bare ikke på ;). Men havde jeg ikke mødt hende, havde hele den holistiske verden ikke åbnet sig for mig, som den har.

Du kan følge og læse mere om Tina på hendes hjemmeside og Instagram-profil. Her deler hun gode råd og tips til hudpleje såvel som den indre balance. Og så deler hun også små, skønne øjeblikke fra sin hverdag som forretningskvinde og mor.

‘Mig og min skønhedspleje’ er et nyt koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!