Prince Henry: Mød folk i øjenhøjde, lyt til dig selv og find din balance

Denne måneds udgave af Mig og min skønhedspleje er noget helt særligt. Vi har nemlig talt med vores første mandlige hovedperson; Prince Henry Kwesi Asare. Prince taler blandt andet om vigtigheden af en simpel hudplejerutine, og så minder han os om, at vi er unikke og individuelle mennesker. Læs med og bliv inspireret af Princes empatiske og jordnære livssyn.

prince med gul stol

Som debattør og model er Prince efterhånden vant til at være on the spot og at interagere med mange forskellige mennesker i sin hverdag. Derfor gør Prince en dyd ud af at møde folk i øjenhøjde. Han har samtidig lært, at balance er altafgørende, og derfor er både motion og karamel-is vigtigt for Prince. Og så skal vi i øvrigt stoppe med at sammenligne os selv med andre. Vi har nemlig alle forskellige behov, og vi skal i stedet huske at lytte til vores krop og sind.

Om Prince

Prince Henry Kwesi Asare er 27 år og studerer sociologi på Københavns Universitet. Udover sit studie får Prince tiden til at gå som model, debattør og aktivist. Han har en brændende passion for ligestilling og menneskerettigheder. Netop derfor er respekt, ærlighed og empati noget, som er utrolig vigtigt for Prince. Når det er tid til at koble af og finde tid til sig selv, så kender Prince ikke noget bedre end et spil bordtennis, en god playliste og en Dark’n’Stormy. I sin udvikling og søgen på sig selv har Prince en række inspirationskilder, hvor særligt én afroamerikansk forfatter har haft stor indflydelse. Alt dette fortæller Prince meget mere om i interviewet.

prince henry sort hvid

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

P: Jeg påfører lunkent vand på en vatrondel hver morgen og bruger den derefter til at fjerne det skidt fra mit ansigt, som der er kommet i løbet af natten. Dernæst vasker jeg mit ansigt med koldt vand, hvorefter jeg påfører en dagcreme for at fugte mit ansigt. Jeg gentager dette skridt om aftenen, hvor jeg påfører en natcreme i ansigtet, inden jeg går i seng.

“Min hud bliver ret tør og sensitiv om vinteren, så derfor er jeg blevet glad for at bruge olier i min hudplejerutine.”

Efter min creme bruger jeg Naturligolies økologiske ansigtsolie glød. Til min krop bruger jeg økologisk kropsolie, også fra Naturligolie. To gange om dagen, om morgen og aften, fordeler jeg olien på min krop, og sørger for at massere og smøre den grundigt ind. Min hud bliver ret tør og sensitiv om vinteren, så derfor er jeg blevet glad for at bruge olier i min hudplejerutine. Som en bonus kan olieresterne på hænderne bruges til mine neglebånd og hårspidserne. En anden årsag til, at jeg godt kan lide Naturligolie er, at de har en “no packaging”-politik i forhold til unødvendig emballage. Det synes jeg er et ret fedt tiltag.

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

P: De bedste tip jeg er stødt på i forhold til hudpleje, og som jeg prøver at følge, er fra henholdsvis Pharrell Williams og Frank Ocean. De lægger begge to vægt på vigtigheden i at rense huden dagligt, og derfor er det godt at udvikle en rutine. Fra Pharrell har jeg lært, at det er vigtigt at have en fast renserutine, og at man skal huske at vaske sit ansigt med koldt vand. Man skal også holde sig hydreret hele tiden og sørge for at drikke masser af vand gennem hele dagen, hver dag.

Fra Frank Ocean har jeg lært, at det er vigtigt ikke bare at gå i seng om aftenen. Man også skal huske at rense sit ansigt blidt, inden man skal sove og derefter fordele lidt fugtighedscreme i ansigtet. Lidt ligesom man også husker at børster sine tænder. Jeg forsøger at gå efter hudplejeprodukter som er naturlige og økologiske, og frie for alkohol og kemikalier. Personligt synes jeg ikke, at man skal være bange for at spørge andre om råd, når det gælder hudpleje, men god hudpleje er individuel og ikke universel. Derfor skal man finde de rutiner, tips, tricks og produkter, der virker særligt godt for en selv. For det som virker for én, virker nødvendigvis ikke lige så godt for alle.

prince henry spiller bordtennis
prince henry modetøj

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?

P: For mig handler skønhed og velvære om balance, både indre og ydre. Jeg er ikke fikseret på, at jeg skal se ud på en bestemt måde, have en idealvægt eller følge en bestemt diæt. Velvære for mig er at føle mig tilpas i mit eget skind og føle mig hjemme, i kontakt, og i balance med min egen krop. Dette gør jeg ved at lytte til mig selv, både min krop og mit sind. Jeg dyrker motion regelmæssigt, uden at være fanatisk omkring det. Det er alt fra crossfit, løbe og/eller gåture, yoga og udstræk. Jeg prøver at spise en varieret kost med masser af grøntsager og mindre kød. Jeg tager vitaminpiller dagligt, især D-vitamin om vinteren. Og jeg sørger for at hvile og restituere, så mine batterier er genopladet, når jeg skal begå mig i hverdagen.

“Mit bedste råd til at få mere velvære ind i hverdagen, er at stoppe med at sammenligne dig selv med andre mennesker”

Hvad er selvforkælelse for dig?

P: For mig er selvforkælelse alt fra en ny playliste til på en lang gåtur i smuk natur. Det er at sidde krøllet op i sofaen med karamel-is, mens man ser en god film eller serie. Det er en tur på dansegulvet, hvor jeg får danset mig fri og får forløst alle de følelser, jeg har brug for at frigive. Det er at spille bordtennis i timevis, eller en hyggelig aften med mad, vin, snacks og gode samtaler med venner. I bund og grund er selvforkælelse, når jeg prioriterer mig selv først og gør ting for mig selv, fordi jeg har lyst til og brug for det. Det er at udvise kærlighed over for mig selv, som gør, at jeg også har mere kærlighed at give andre.

Hvad er dit råd til at få mere velvære ind i hverdagen?

P: Mit bedste råd til at få mere velvære ind i hverdagen, er at stoppe med at sammenligne dig selv med andre mennesker. Lyt til dig selv, husk at gøre de ting du elsker og som gør dig glad. Skab tid til dem og forsøg at prioritere dem i hverdagen. Jeg oplever nemlig, at de her ting giver overskud.

prince

Hvem inspirerer dig, som alle bør kende – og hvorfor?

P: James Baldwin (1924-1987), som var en afroamerikansk forfatter, essayist, poet, samfundskritiker og aktivist, inspirerer mig konstant og umådeligt meget. Dette er både i forhold til mine værdier og måden, jeg går til verden på, men også når det gælder stil, og hvordan jeg udtrykker mig.

“Baldwin er rollemodel for mig, fordi han har hjulpet mig med at navigere i min søgen på identitet”

P: Hvis man ser interviews eller videoer af ham, lægger man straks mærke til, hvordan han var en utrolig karismatisk, karakteristisk og udtryksfuld person. Baldwin er rollemodel for mig, fordi han især har lært mig, hvad det betyder at være sort, mand, afrikaner og dansker, hver for sig og på én og samme tid. Han har hjulpet mig med at navigere i min søgen på identitet. Derfor anbefaler jeg alle at læse hans bøger, og til at gå opdagelse i hans litteratur og værker. Hvis man ikke ved hvor man skal starte, så synes jeg, at man skal begynde med hans bog “Notes of A Native Son”, fra 1955, der består af en samling af essays. Jeg føler, at verden har mulighed for at blive til et bedre sted, hvis alle kendte til Baldwin livsfilosofi og læste hans litteratur. Derfor prøver jeg altid at udbrede kendskabet til ham i alt, hvad jeg gør. «

Du kan følge Prince på hans Instagram-profil @princehka. Her deler han små indblik i sine interesser og aktiviteter som både model og debattør. Du får både kloge ord, aktuelle samfundsemner og masser af inspiration med på vejen.

Læs med næste måned, hvor der kommer endnu en udgave af ”mig og min skønhedspleje” – hvem mon den næste gæst er?

Fotografer:

Billede i sort/hvid: Anastasija Kiake
Billede i fuld figur : Nadja Strib
Billede med bog: Jean Phillip
Billederne med bordtennisbat: Simon André

‘Mig og min skønhedspleje’ er et nyt koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!