1-2 DAGES LEVERING

GRATIS FRAGT OVER 399,-

100% TILFREDSHEDSGARANTI

ØKOLOGISK & VEGANSK

Hvad er den bedste olie til kroppen?

Lad os understrege at der er forskel på hvilke vegetabilske olier, der er gode til pleje kroppen og hvilke, der er velegnede til huden i ansigtet. I ansigtet er huden mere sensitiv og man skal derfor være mere påpasselig med, hvad man påfører den. Herimod kan man slippe afsted med lidt mere hvad angår huden på kroppen, da der skal mere til at irritere eller blokere den. Til gengæld kan man opleve andre gener, hvis man vælger en forkert kropsolie.

Når du skal finde den bedste kropsolie til dine behov er det vigtigt at vide, at en olies viskositet er af væsentlig betydning for absorberingen. Hvis viskositeten ikke matcher din huds behov, kan du risikere, at olierne ikke trænger ordentligt ind i huden, men lægger sig på overfladen og fedter. Hvad der er den bedste olie til kroppen afhænger herudover også af, hvilken hudtype du har. Det er fx ikke alle olier til kroppen, der egner sig lige godt til tør hud.

Kropsolie til krop

Skal jeg vælge en blandingsolie eller en ren olie til kroppen?

Når det kommer til kropsolie, er der to veje du kan gå: Du kan enten vælge en ren vegetabilsk olie eller et blandingsprodukt, som består af en nøje sammensat kombination af forskellige vegetabilske olier.

Fordelen ved blandingsolier er, at de er målrettet sammensat, så din hud tilføres det bedste fra flere verdener. I blandingsolier kan din hud få gavn af særlige olier, som ikke bør anvendes i koncentreret form, men som gør sig fantastisk i selskab med andre bærende olier. I en blandingsolie kan du altså få en god sammensætning af olier, som hver især bærer på individuelle egenskaber og næringsstoffer, og derfor er blandingsolier mere potente end rene olier.

En ren vegetabilsk olie er den simple løsning for dig, der gerne vil kunne monitorere præcis, hvordan din hud reagerer på en given ingrediens. Dette kan i særhed være velegnet til dig med problematisk eller super sensitiv hud på kroppen. Med den rene vegetabilske olie er du nemlig aldrig i tvivl om, hvad din hud reagerer på, da du udelukkende eksponerer den for én enkel ingrediens, fx ren jojobaolie.

Kropsolie til krop

God kropsolie til tør hud

Har du tør hud, så bør en god kropsolie være en fast bestandel af din hudpleje til kroppen. Den kan nemlig modvirke at huden skaller og beskytte sensitiv hud mod udefrakommende faktorer. Det er dog vigtigt at du vælger den rette olie og påfører den på den rigtige måde – sidstnævnte kommer vi ind på senere.

Økologisk Kropsolie er en vegansk blandingsolie bestående af en perlerække af næringsrige økologiske vegetabilske olier, som er skræddersyet til tør og sensitiv hud. Kropsolien virker intensivt blødgørende og øger hudens smidighed. Denne økolgiske kropsolie er udviklet, så den både gør sig godt om sommeren og om vinteren. Om sommeren modvirker din udtørring fra solens stråler eller fra badeture i salt- eller klorvand – olien helgarderer dig mod ru og skallende hud. Om vinteren agerer kropsolien et styrkende og beskyttende lag på huden, der modvirker gener fra frost og barske vejrforhold og sikrer huden de næringsstoffer den har brug for. Økologisk Kropsolie modvirker irritation og kløe, og holder huden fugtforsejlet dagen lang.

I Økologisk Kropsolie får du en unik sammensætning af olier med forskellige fordele, der supplerer hinanden på bedste vis. Kropsolien indeholder både bærende olier, bl.a. balancerende jojobaolie og blødgørende abrikoskerneolie (som indeholder hele 50% oliesyre) i samspil med intensivt regenererende hybenkerneolie og fed, beskyttende ricinusolie.

Kropsolie til krop

Huden skaller – hvad gør jeg?

Det kan både være ubehageligt og se voldsomt ud, når huden skaller, og det kan være svært at vide, hvilke hudplejeprodukter, der er gavnlige at anvende. Kan man fx bruge kropsolie, når huden skaller? Stort, rungende og entydigt: JA. Dette er en af de specifikke problematikker, som kropsolie kan afhjælpe. Der kan være flere årsager til, at huden skaller. En af de mest kendte er afskalning som følge af for kraftig eller langvarig soleksponering. Med du kan også komme ud for, at huden skaller som følge af udtørring, fx om sommeren hvor luften er tør og badeture i saltvand dræner huden for fugt. Her er det en rigtig god idé at pleje, lindre og styrke huden med en næringsrig kropsolie. Økologisk Kropsolie afhjælper effektiv afskalning og forebygger, at det sker fremover. Hvis huden skaller meget er det ekstra vigtigt, at du påfører olien på fugtig hud – læs mere om dette længere nede under vores tips til påføring af kropsolie. Ved at anvende kropsolie skaller huden ikke så tydeligt og den døde huden glider nemmere og mere diskret af. Samtidig booster kropsolien den helt nye hud og giver den de bedste forudsætninger fra start af.

Kropsolie til krop

Kropsolie til gravide

Når man er gravid eller ammende bør man være ekstra opmærksom på, hvilke produkter man anvender, og hvad de indeholder af potentielt skadelige stoffer. Dette gælder også kropsolier, som desværre i nogle tilfælde kan være tilføjet hormonforstyrrende ingredienser, og derfor ikke er hensigtsmæssige for gravide (eller andre!). Der findes dog heldigvis også kropsolier, som består af rene, naturlige ingredienser, der trygt kan anvendes under både graviditet og amning – Økologisk Kropsolie er en af disse.

Økologisk Kropsolie er en kropsolie, som er sikker at anvende under graviditeten. Olien består af en sammensætning af fem økologiske vegetabilske olier (jojoba-, tidselfrø-, abrikoskerne-, ricinus- og hybenkerneolie) samt E-vitamin. Der er altså ingen hormonforstyrrende eller skadelige stoffer i kropsolien. Kropsolien kan derfor roligt anvendes på hele kroppen, mens du bærer det nyeste familiemedlem – om end det er i maven eller ved brystet.

Kropsolie til krop

Økologisk og blødgørende kropsolie uden parfume

Rigtig mange hudplejeprodukter indeholder parfumestoffer, og kropsolie er ingen undtagelse. Parfume kan forårsage allergi og irritation, og en generel anbefaling er, at et parfumeforbrug skal holdes på et absolut minimum. Derfor er der også mange, der vælger hudpleje helt uden parfume. Økologisk Kropsolie er naturligvis også formuleret fuldstændig uden parfume eller andre duftstoffer. Kropsolien har den naturlige duft, som de forskellige olier afgiver. Dette gør også, at kropsolien er det oplagte valg til dig, der ønsker en styrkende, plejende og blødgørende olie helt uden parfume. Økologisk Kropsolie er også fri for parabener, phthalater, mineralsk olie, PEG, farvestoffer etc. og så er den naturligvis vegansk.

kropsolie fra naturligolie

Ønsker du en kropsolie med duft?

Som nævnt er Økologisk Kropsolie formuleret uden parfume, og har derfor kun den milde og naturlige duft, som olierne afgiver. Vil du gerne have en naturlig olieblanding, men er du mere til en kropsolie med duft? Så kan du selv tilføre din Økologiske Kropsolie lige præcis den duft, du ønsker. Du kan nemlig tilsætte 1-2 dråber æterisk olie, fx beroligende Lavendelolie, til din økologiske kropsolie. 

Husk dog, at huden kan være overfølsom over for æteriske olier, og at de aldrig må anvendes i koncentreret form. Du bør derfor altid teste, hvordan din hud reagerer på et mindre hudområde, inden du smører hele kroppen ind.

3 uundværlige tips til påføring af kropsolie

Det er langt fra ligegyldigt, hvordan du påfører din kropsolie. I størstedelen af de tilfælde, hvor folk har en dårlig oplevelse med olie til kroppen skyldes det, at olien ikke påføres korrekt. Derfor giver vi her 3 essentielle tips, der utvivlsomt vil give dig en bedre oplevelse med kropsolie.

1 – Undgå at overdosere din kropolie

“Jo mere, jo bedre” bør aldrig være dit mantra, når det kommer til kropsolie – eller olie i hudpleje generelt. Hvis du øser olie udover kroppen, er det umuligt at undgå, at noget af den overskydende olie vil blive liggende på huden i noget tid, inden huden når at absorbere den. Dette gør, at ens hud føles fedtet, og at olien kan smitte af på tøjet. Start derfor altid med at påføre kropsolien i mindre mængder – du kan altid tilføre mere, hvis det er hurtigt absorberet.

2 – Påfør kropsolie på fugtig eller våd hud

Hvis du ikke har prøvet det før, kommer dette tip til at revolutionere din pleje af kroppen. Du bør altid påføre din kropolie, mens huden at fugtig. Vandet hjælper huden til at absorbere olien langt hurtigere, og du vil opleve en kæmpe forskel fra påføring på tør hud. Hav din kropsolie stående i badet. Når du færdig med dit bad kan du duppe din hud let med håndklædet – det gør ikke noget at der stadig er vandperler hist og her. Påfør så kropsolien på den fugtige hud. Efterfølgende kan du evt. duppe huden endnu engang med håndklædet.

Dette råd bør følges af alle, men er særlig vigtigt for dig med tør eller ekstra tør hud. Du har sikker oplevet, at din hud til tider kan være så tør, at den har svært ved at absorbere din hudpleje, og særligt olie kan have svært ved at trænge ind. Med denne metode bliver det langt nemmere for dig at få din kropsolie til at trænge helt ind i huden.

3 – Afsæt tid til at arbejde kropsolien ind i huden

Brug nogle minutter på at arbejde din olie ind i kroppen. Massér olien ind i cirkulære bevægelser. Dette fremmer absorberingen og øger blodcirkulationen, så huden for alvor kan drage nytte af kropsoliens mange næringsstoffer. Dette gør sig både gældende, når du påfører kropsolien på henholdsvis fugtig og tør hud, men er særlig vigtig ved tør påføring.

Ofte stillede spørgsmål

Findes der en kropsolie, der ikke fedter?2021-10-07T13:21:56+02:00

Olie er i sagens natur et materiale, der føles fedtet i det øjeblik man påfører det. Men noget olie er svære for huden at absorbere, mens andre hurtigt trænger ind. Økologisk Kropsolie er en let og behagelig olie, der nemt absorberes – særligt hvis du påfører olien på fugtig hud efter badet.

Kan jeg bruge kropsolie, når huden skaller?2021-10-07T13:21:27+02:00

Ja, det kan du sagtens. Når huden skaller er det ofte et udtryk for at den har lidt overlast (fx ved overdrevent soleksponering) eller er udtørret. Kropsolien modvirker understøtter hudens regenerering og booster de nye hudceller under den afskallende, døde hud.

Hvilken kropsolie er god til tør hud?2021-10-07T13:21:06+02:00

Til tør hud bør du gå efter en kropsolie, som er rig og potent på næringsstoffer. Og modsat gængse foredomme er dette heldigvis ikke nødvendigvis ensbetydende med at olien føles fedtet. Fx indeholder Økologisk Kropsolie en behagelig sammensætning af 5 økologiske olier (herunder også fed ricinusolie), men har en let konsistens. Olien er udviklet målrettet til dig med tør, sensitiv og ru hud.

Hvad er bedst: Kropsolie og bodylotion?2021-10-07T13:20:28+02:00

De to produkter komplimenterer faktisk hinanden rigtig fint. Hvor bodylotion typisk tilfører huden, der virker kropsolie blødgørende og styrker. Kropsolie øger hudens elasticitet og beskytter mod udefrakommende faktorer. Kropsolien hjælper sågar med at indkapsle næringsstofferne fra din bodylotion og fremmer dermed virkningen. Påfør altid først din bodylotion, lad den trænge ind og følg derefter op med kropsolie.

Hvorfor føles min hud fedtet, når jeg bruger kropsolie?2021-10-07T13:19:50+02:00

Det kan der være flere grunde til. En årsag kan være, at du bruge for store mængder olie. Det kan også være at du ikke får arbejdet olien nok ind i huden. Prøv at påføre din kropsolie på fugtig hud (lige når du er kommet ud af badet) og massér den ind i cirkulære bevægelser i et par minutter.

Hvad er den bedste kropsolie til gravide?2021-10-07T13:19:18+02:00

Den bedste kropsolie til gravide er en kropsolie uden skadelige eller hormonforstyrrende stoffer, fx Økologisk Kropsolie. Økologisk Kropsolie er en 100% naturlig og vegansk olie bestående af 5 økologiske vegetabilske olie samt E-vitamin. Denne kropsolie kan trygt anvendes af både gravide og ammende. Er du på udkig efter en olie til din baby, så er Økologisk Babyolie et oplagt bud.

Hvordan vælger jeg en olie til kroppen?2021-10-07T13:18:40+02:00

Du kan enten vælge en ren vegetabilsk olie eller en blandingsolie bestående af flere forskellige vegetabilske olier. En blandingsolie kombinerer egenskaberne fra flere forskellige olier og er sammensat så konsistensen egner sig godt til huden på kroppen. Økologisk Kropsolie er en styrkende og blødgørende kropsolie, som er perfekt til dig med tør eller sensitiv hud.

Ønsker du derimod en ren vegetabilsk olie, så kan vi anbefale jojobaolie, som er en ekstremt alsidig olie, der kan bruges til alle hudtyper. Du kan læse mere om jojobaoliens egenskaber her.

2022-03-23T18:27:27+02:00

2 Comments

 1. Kristine 2022-03-11 af 9:27 pm- Svar

  Hej
  Først – jeg Elsker jeres produkter!!

  Derfor skal jeg høre om I har en olie til hvis man har psoresis? Hvis ja har det nogen lindrende virkning eller sørge det blot til at holde de tørre pletter fugtige?

  • katrinenaturligolie 2022-03-14 af 3:36 pm

   Kære Kristine,
   Tak for din besked. Vi har desværre ikke en olie udviklet specifikt til psoriasis, men Økologisk Kropsolie er et godt bud til en effektiv fugtbevarende virkning samt lindre irriteret hud. Derudover er Økologisk Shea også velegnet til at lindre gener ved psoriasis, da shea har en fed konsistens, der blødgør huden, lindrer irriteret hud og holder på fugten.
   Jeg håber, at det besvarer dit spørgsmål.

   Mvh. Katrine / Naturligolie

Læg en kommentar