Camilla Birkebæk: Selvkærlighed i kalenderen og holistiske forbindelser

December er ofte forbundet med hyggelige stunder og kærlighed. Derfor har vi i december-udgaven af Mig og min skønhedspleje talt med Camilla Birkebæk, der er en fantastisk kvinde fyldt med varm og kærlig energi. Vi har valgt at fremhæve Camilla i Mig og min skønhedspleje grundet hendes selvkærlige indstilling til livet – vi håber, du bliver inspireret af den.

camilla birkebæk yoga

Camilla Birkebæk stiller høje krav til sin hudpleje. Hun tror nemlig på, at alt vi gør for os selv og vores krop er forbundet. Denne holistiske tilgang er blandt andet årsagen til, at Camilla altid prøver at lytte efter, hvad hendes hud, krop og sind har brug for. Det er samtidig også derfor, at selvforkælelse altid bliver skrevet ind i kalenderen. Det er vigtigt for Camilla, at vi prioriterer os selv, for hvis du spørger hende, er det nemmere for os at kære om dem vi elsker, når vi selv er i balance.

Om Camilla

Camilla arbejder i dag som Marketing og Communication Manager hos slow living- og tekstilvirksomheden VIIL. Hun har tidligere være en del af Miild, hvor hun var Content og Relationship Manager og senere hen Marketing og Communication Manager. Udover sin uddannelse inden for kommunikation og psykologi har Camilla også taget en yogauddannelse i Indien. Som det fremgår af hendes karriere, er bæredygtighed og naturlige produkter noget, Camilla i høj grad brænder for, og hun har hertil en stor interesse for holistisk sundhed. Camilla beskriver sig selv som nysgerrig, nærværende og positiv af sind – og så arbejder hun hårdt for at gøre en forskel og ændre status quo. 

camilla birkebæk sort hvid

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

C: Min hudplejerutine er ret simpel. Jeg har efterhånden fundet ud af, hvad der fungerer og, hvad der ikke fungerer. Jeg tilpasser den altid efter, hvilken årstid vi er i, og så er det vigtigt for mig at bruge rene produkter. Jeg går langt uden om produkter med parfume, hormonforstyrrende stoffer og andet skadelig kemi. Min hudplejerutine ser hovedsageligt sådan her ud:

Jeg renser min hud morgen og aften med Miilds Cleansing Cream. Den er især god til min hudtype som er tør og sensitiv, fordi den renser i dybden, men ikke udtørrer. Den har gjort en kæmpe forskel for min hud. Herefter bruger jeg en Facial Mist. Det er lidt forskelligt hvilken en, men Rudolph Care og Miild har begge lavet en mist, som jeg er glad for. Jeg har generelt altid en mist på mig. Der er ikke noget som et frisk fugtboost i løbet af dagen med en dejlig Facial Mist.

Serum er en lifesaver og nok det produkt, jeg gennem tiden har set den største forandring med. Da jeg var yngre, vidste jeg ikke, hvad forskellen på serum, dagcreme og olie var, men det er jeg godt nok kommet efter. Serum er det produkt, der trænger længst ned i huden og er derfor vigtig at påføre som det første efter rens. Nogle mener, at misten hjælper serummet med at trænge bedre ind i huden. Jeg tror, der er noget om snakken og ligemeget hvad, så er misten blot med til at tilføre endnu mere fugt til huden, og fugt kan jeg aldrig få for meget af.

“Mit sidste og vigtige led i min hudplejerutine er ansigtsolie. Det giver den smukkeste glød og vitalitet, beskytter mod det omskiftelige danske vejr og bidrager til en god fugtbalance”

Næst efter serum er det creme, der trænger længst ned i huden. Det har været svært for mig at finde en creme, jeg kunne tåle, da jeg har en tør og sensitiv hud og i de senere år har haft lidt hormonelle udbrud i perioder. Jeg bruger lige nu en rigtig god ansigtscreme fra MDerma, der hedder FACE 51 Anti-blemish Cream. Den er ren, uden hormonforstyrrende stoffer, og så tilfører den huden masser af fugt uden at tilstoppe.

Hvis jeg rigtig skal forkæle min hud, så blander jeg den sammen med creme-masken Vernix fra Biologique Recherche, som jeg købte sidst, jeg var til ansigtsbehandling hos Dare To Care by Line Friis.

Mit sidste og vigtige led i min hudplejerutine er ansigtsolie. Det giver den smukkeste glød og vitalitet, beskytter mod det omskiftelige danske vejr og bidrager til en god fugtbalance. På travle dage blander jeg 3 dråber olie i min dagcreme, men ellers masserer jeg olien godt ind i huden, efter ansigtscremen har fået lov til at trænge ind. Jeg kan ikke leve uden Naturligolies Ansigtsolie Glød, den er fantastisk. Jeg er vild med duften, farven og effekten. Et must have.

“Jeg tror på, vi er holistiske mennesker, hvor det er mindst lige så vigtigt, hvad vi spiser, og hvem vi omgiver os med, som det vi putter på huden. Alting har en forbindelse

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

C: Skønhed kommer indefra. Og husk at trække vejret. Jeg tror på, vi er holistiske mennesker, hvor det er mindst lige så vigtigt, hvad vi spiser, hvem vi omgiver os med, som det vi putter på huden. Alting har en forbindelse.

camilla birkebæk solbriller
camilla birkebæk natur

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?

C: Balance. Selvkærlighed. Nærvær. Kærlighed. Egenomsorg. Grin og latter. Oplevelser. Rejser og naturen. Yoga og meditation. Samvær med mine elskede.

“Jeg har et lille mandags-ritual. Hver mandag aften er min kalender booket med “mig-tid”. Her mærker jeg efter og gør det, min krop og mit sind kalder på

Hvad er selvforkælelse for dig?

C: Det kan være mange ting, ofte en kombination af flere. Men selvforkælelse for mig er især at prioritere mig selv og opfylde mine egne behov. Når jeg fylder mig selv op, bliver jeg en meget bedre udgave af mig selv, er mere i balance og kan bedre støtte dem jeg elsker i mit liv.

Jeg har et lille mandags-ritual, som er noget af det mest selvkærlige, jeg gør for mig selv. Hver mandag aften er min kaldender booket med “mig-tid”. Her mærker jeg efter og gør det, min krop og mit sind kalder på. Det kan være forskelligt, hvad det er… Et langt bad med æteriske olier, ansigtsmassage med Gua Sha, tørbørstning, blid yoga, meditation eller læse en af mine yndlingsbøger.

Jeg holder meget af mine rolige og selvkærlige mandage, og håber mit mandags-ritual kan inspirere andre til at sætte tid af til sig selv i løbet af ugen og lave det, de holder af.

“Velvære i hverdagen behøver ikke være hele aftener, dage eller dyre ture på restauranter. Alting tæller, husk det

Hvordan vil du råde folk til at få mere velvære i hverdagen?

C: Sæt tid af til det. Når først det er i kalenderen, er det svært at glemme det. Det har hjulpet mig rigtig meget. Alt handler om prioritering, og jeg tror på, at vi giver os selv og andre omkring os en kæmpe gave ved at prioritere os selv. Velvære i hverdagen behøver ikke være hele aftener, dage eller dyre ture på restauranter. Det kan være 10 minutters meditation, dagbogsskrivning, en gåtur i skoven, en lur eller så meget andet. Alting tæller, husk det.

Hvem inspirerer dig?

C: Jeg synes tit, jeg bliver inspireret af mange fine sjæle. Det er noget af det, jeg bruger Instagram mest til. At blive inspireret. Jeg har mange forskellige interesser, så det afhænger meget af, om det er inspiration til holistisk hudpleje, sundhed, mode eller indretning.

Når det kommer til holistisk hudpleje, er mine helt store inspirationskilder Fulvia @theglowinst, Tina Lykkegaard @tinalykkegaard, og Line Friis @daretocare_by_linefriis.

Du kan følge Camilla på hendes Instagram-profil @camillabirkebaek. Her deler hun små bidder af sit liv og inspirerer til en positiv og kærlig indstilling i livet.

Læs med næste måned, hvor der kommer endnu en udgave af ”mig og min skønhedspleje” – hvem mon den næste gæst er?

‘Mig og min skønhedspleje’ er et nyt koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!