Uren hud og fedtet T-zone

Fedtet og uren hud er i mange tilfælde styret af vores hormoner, og for nogle er det endda genetisk bestemt. Men med den rette pleje kan du nå langt. Det vigtigste nøgleord er balance. Nederst på siden kan du læse meget mere om den rette hudpleje.

Her kan du se en række produkter, som er gode til dig med uren hud og fedtet T-zone. Du vil finde hjælp til både rens, fugt og fedt. Og alle de udvalgte produkter bidrager til at holde din hud og fedtproduktion i balance.

Uren hud
 • gave til mor

  Økologisk Fugtserum – Hyaluron

  30 ml
  252 kr. 202 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Jojobaolie 100ml Naturligolie Jojobaolie fra naturligolie

  Økologisk Jojobaolie

  100 ml, 235 ml, 30 ml
  81 kr.328 kr.
  65 kr.263 kr.
  Vælg variant Detaljer
 • Naturligolie Aloe Vera Juice Aloe vera fra naturligolie

  Økologisk Aloe Vera

  100 ml
  105 kr. 84 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • økologisk Renseolie på 100 ml fra naturligolie økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  100 ml
  167 kr. 133 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • gave til mor Rosenvand fra Nautrligolie

  Økologisk Rosenvand

  100 ml
  138 kr. 110 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Mudder fra det døde hav Mineralsk mudder maske

  Mineralsk Mudder

  50 ml
  100 kr. 80 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • fugtserum

  Økologisk Fugtserum – Hyaluron

  10 ml
  124 kr. 99 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Naturligolie-Renseolie-235ml økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  235 ml
  328 kr. 263 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Renseolie-30ml økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  30 ml
  81 kr. 65 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer

Hvorfor får man bumser og uren hud?

Hvorfor får man bumser og uren hud? Det er et spørgsmål vi tit bliver mødt af. Uren hud skyldes ofte en kombination af din fedtproduktion, hormoner og bakterier. De tre kan hurtigt skabe en ærgerlig dominoeffekt. Når huden producerer for meget fedt, tilstopper det dine porer. Og det øger mængden af bakterier. Huden skal derfor renses jævnligt og plejes med de rette produkter, så du ikke fremprovokerer en mere intens fedtproduktion. Lad os tage et kig på nogle af de årsager til uren hud og fedtet T-zone, som du nemt selv kan forhindre med din hudpleje.

Få renere hud med den rette pleje

Det kan for nogen føles svært at få renere hud – men med den rette pleje kan du nå langt. Selvom du har uren hud og fedtet T-zone, må du endelig ikke stoppe med at pleje din hud. Det kan faktisk forværre hele situationen. Du tænker måske, at det virker mærkeligt at skulle påføre din hud fugt og fedtstoffer, når den allerede er for fedtet. Men uren og fedtet hud kan faktisk godt opstå grundet dehydreret og stresset hud. Når du bruger hårde renseprodukter for at fjerne fedt og urenheder, så går mange af dem også ind og fjerner din huds naturlige fedtlag. Derfor vil din hud reagere ved at producere endnu mere fedt for at råde bod på den manglende beskyttelse. Du skal derfor benytte en mild ansigtsrens eller olierens, som lader dit naturlige fedtlag være.

Bedste produkter mod uren hud

Når du skal finde de bedste produkter mod uren hud og fedtet T-zone, kan du med fordel anvende olier. Som du nok kan huske, er nøgleordet balance, og derfor kan olier være rigtig gode for dig. Nogle olier minder nemlig ret meget om din huds eget fedtlag. Og nu bliver de forskellige fedtsyrer aktuelle. Det er vigtigst for dig at holde øje med indholdet af oliesyre og linolsyre.

Din huds eget fedtlag består af op til 30% oliesyre. Hvis du har uren hud, skal du derfor undgå olier med for højt indhold af oliesyre. Det skyldes, at en ”overvægt” af oliesyre kan resultere i en øget fedtproduktion og tilstoppede porer. Linolsyre er her din rigtig gode ven. Linolsyre er en essentiel fedtsyre. Hvis din hud er i underskud af linolsyre, så bliver din naturlige fedtproduktion tykkere i konsistensen, hvilket kan forsage eller forstærke fremkomsten af urenheder. Ved at påføre olier med et højt indhold af linolsyre kan du forhindre dette og genfinde din huds balance og naturlige fedtproduktion. Herudover er linolsyre anti-inflammatorisk, hvilket er en rigtig god egenskab, når du vil mindske urenheder.