Anita Falslund: Misting, magiske cremer og prioriteringer

Vi starter ”mig og min skønhedspleje” ud med en vaskeægte hudpleje-ekspert. Vi har nemlig talt med Anita Falslund. Læs med her, hvor hun deler sit bedste og super nemme tip til hudpleje, råder til at mærke efter i kroppen, og fortæller om familiens indflydelse på hendes velvære.

Anita er en inkarneret del af skønhedsbranchen grundet hendes arbejde som kosmetolog i sin klinik på Islands Brygge. Men det blev hurtigt klart for os, hvordan Anita føler, at skønhed og velvære går langt dybere end blot den ydre indpakning. Selvom rens er alfa omega, så er fokus ikke kun på hudplejerutinen. Det handler i lige så høj grad om at mærke efter helt nede i tæerne og huske sig selv. Og så må vi for alt i verden ikke lade begrænsninger standse os. For Anita er det en god balance mellem alenetid og familien, der hjælper hende med at opnå succes – med sin indre ro såvel som med forretningen. Gennemgående for vores ”snak” med Anita var også, at det langt hen ad vejen handler om de små ting. Det behøver nemlig ikke altid være besværligt at pleje sig selv og sin hud.

Om Anita

Anita har mere end 15 års erfaring inden for skønhedspleje. Hun er uddannet makeupartist, frisør og kosmetolog. Hun ejer i dag sin egen klinik på Islands Brygge, hvor hun på arbejder som kosmetolog og giver tips og tricks til en skønnere tilværelse. I 2015 vandt hun en Danish Beauty Award for Årets Skønhedsbehandling, og i 2019 sad hun i dommerpanelet til selvsamme prisuddeling – hvilket hun gjorde igen i år. Du kan følge med i Anitas univers på hendes Instagram @anitafalslund. Her deler hun ud af sin fantastiske viden om hud- og skønhedspleje.

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

A: Jeg afrenser ALTID min hud både morgen og aften. Herefter bruger jeg fugtmist, serum, creme og selvfølgelig solcreme til dagen. Jeg bruger et mix af produkter fra min klinik alt afhængig af, hvad min hud har brug for på det pågældende tidspunkt.

“Når jeg renser, bruger jeg typisk omkring 20 sekunder på at massere renseproduktet ind i huden.”

Har jeg haft makeup på, bruger jeg altid et opløsende renseprodukt til at fjerne dette inden mit “rigtige” renseprodukt. Det kan for eksempel være en micellar vand. Jeg vasker altid mit renseprodukt af med en af mine egne producerede økologiske fintvævede vaskeklude. Herefter går der under et minut, før jeg mister mit ansigt med fugt, og kort efter bruger jeg ansigtsserum. Både min dagcreme og serum kan jeg godt lide at bruge lidt tid på at massere ind i huden, så jeg får sat gang i blodcirkulationen, fordi det forbedrer optagelsen. Min solcreme bliver lagt på huden og ikke masseret ind, da den helst skal ligge på toppen og beskytte.

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

A: At min fugtmist skal på inden for et minut efter, huden har været våd. Det har kæmpe betydning for, om dine øvrige produkter bliver optaget effektivt. Og det har samtidig stor betydning i forhold til fugtniveauet i din hud.

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?

A: At man husker sig selv i hverdagen og har fokus på sin egen mentale sundhed. Den kan man sørge for ved at spise så sundt som muligt og huske at være fysisk aktiv i hverdagen. At man husker at pleje sig selv fra top til tå og gør det, der får en til at føle sig tilpas i egen krop. Mange kommer til mig, efter deres rynker er begyndt at vise sig, og siger, at nu var det på tide at tage vare på huden. Men for mig handler det altså allermest om forebyggelse – og det er igennem hele livet.

“Der findes ingen magisk creme, der kan fjerne dine rynker, men du kan forebygge.”

Med det vil jeg dog samtidig sige, at det aldrig er for sent at begynde at forebygge! Man lever jo kun én gang, og i den tid vi er her, gælder det om at nyde sig selv, sit liv og hinanden.

Hvad er selvforkælelse for dig?

A: Selvforkælelse for mig er et bredt ord! Den verden, jeg lever i til dagligt, handler udelukkende om dette. Min egen hverdag får i allerhøjeste grad også op i selvforkælelse, da jeg passer på mig selv. Min tid sammen med min søn OG vores hund er den bedste tid på dagen. Min alenetid om aftenen på toilettet, hvor min hud bliver renset og plejet, er også noget, jeg værdsætter meget højt. De lange gåture med min hund, hvor luften føles frisk, og naturen er omkring mig, giver mig en kæmpe ro og nydelse.

“Find ud af hvad det er, der bremser dig”

Når jeg får trænet og spist ekstra sundt, har jeg det super godt med mig selv. ALT sammen noget der for mig er MEGA meget selvforkælelse. Så i bund og grund er det egentlig alle de ting, jeg gør for mig selv hver dag – i dag har jeg for eksempel været til en times zoneterapi, fordi det er min fridag.

Hvordan vil du råde folk til at få mere velvære i hverdagen?

A: Find ud af hvad det er, der bremser dig. Er det dit arbejde, fordi du har for travlt? Så kan man måske kigge på at gå ned i tid! Er det fordi, de små børn derhjemme optager al tiden? Så må manden måske mere ind i billedet! Er det økonomien, der presser på? Så må man finde de ting, der ikke koster så mange penge – for eksempel en lang gåtur hver dag eller et træningsmedlemskab, som ikke koster så meget.

Hvem inspirerer dig?

A: Det gør min mand og min søn! Begge to er vigtige elementer i mit liv, min forretning og min succes. Min mand fordi han er så evigt positiv og har den helt rigtige og sunde indstilling til livet. hvis jeg er nede, løfter han mig op – og omvendt! Jeg kan lære fra ham hver dag, og selv på den mest overskyede dag er tiden med ham fantastisk, fordi han er den, han er. Min søn fordi han er mit barn.

“Når tingene er svære i mit firma, eller andre ting driller, så kan jeg bruge fem minutter med ham og hurtigt finde ud af, hvad det vigtigste er i livet.”

På sociale medier er der rigtig mange, der inspirerer mig. Lige for tiden er jeg enormt glad for at følge med hos Caroline Hirons.

Du kan læse meget mere om Anita og hendes klinik på hendes hjemmeside www.anitafalslund.dk. Her kan du også finde masser af guides, og endda booke en behandling, hvis du har lyst til det. Du kan også følge hende på Instagram @anitafalslund hvor hun laver opslag med masser af vigtig og brugbar information om både huden og hudpleje.

Læs med næste måned, hvor der kommer endnu en udgave af ”mig og min skønhedspleje” – hvem mon den næste gæst er?

‘Mig og min skønhedspleje’ er et nyt koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!