DIY

Velkommen til vores DIY univers. Her kan du få inspiration til, hvordan du kan udnytte mange af de råvarer, du allerede har liggende derhjemme. Opskrifterne er enkle, hurtige at lave og efterlader huden sund og strålende.

DIY GLOW MASK

Fugtgivende og mildt rensende ansigtsmaske, der efterlader huden med en smuk glød.

Opskrift:
1 spsk Kaolin Ler
1 tsk honning
4 dråber Økologisk Ansigtsolie Glød
2 pipetter Økologisk Fugtserum

Sådan gør du:
Påfør masken på ren hud, lad den sidde i 10 minutter og fjern herefter med en opvredet vaskehandske. Brug masken én gang om ugen eller efter behov.

Tilpas mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens. Du kan erstatte honning med avocado for en vegansk version.

DIY AFTER SUN FUGTMASKE

Denne maske virker fugtgivende, beroligende og nedkølende – perfekt efter en lang dag i solen, men den kan bruges hele året rundt.

Opskrift:
1 pipette Økologisk Fugtserum
4 dråber Økologisk Hindbærkerneolie
1 tsk honning
1 spsk Økologisk Aloe Vera

Sådan gør du:
Påfør masken på ren hud, lad den sidde i 10 minutter og fjern herefter med en opvredet vaskehandske. Brug masken ca. én gang om ugen eller når din hud har brug for ekstra fugt.

Tilpas mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens. Du kan erstatte honning med avocado for en vegansk version.

DIY EKSFOLIERENDE MASKE

Mild og eksfolierende maske med havregryn og Glød.

Opskrift:
½ håndfuld havregryn (evt. blendet)
½ spsk Kaolin Ler
1 spsk honning
4 dråber Økologisk Ansigtsolie Glød

Sådan gør du:
Påfør masken på ren hud og lad den sidde i 10 minutter. Fjern herefter med lunkent vand, mens du blidt masserer i cirkler, så huden får gavn af den peelende effekt. Vask efter med en opvredet vaskehandske. Brug masken én gang om ugen eller efter behov.

Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens. Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens.

For en vegansk version kan honning erstattes af to spsk Økologisk Aloe Vera.

DIY HÅRMASKE

Denne maske virker rensende, fugtgivende og beskyttende på hår og hovedbund.

Opskrift:
4 spsk. Kaolin Ler
6 spsk Økologisk Aloe Vera
2 pipetter Økologisk Hårolie

Sådan gør du:
Masken kan påføres i hårets længder for at rense og fugtgive samt i hovedbunden for at fjerne snavs og fremme cirkulationen. Virker rensende uden at udtørre håret. Lad masken sidde i 10-15 minutter og herefter vaskes håret. Brug hårmasken én gang om ugen eller efter behov.

Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens.

DIY DETOX MASKE

Denne maske har et højt indhold af antioxidanter og antiinflammatoriske ingredienser og er især velegnet til uren hud. Gurkemeje virker antiinflammatorisk og mindsker væksten af bakterier, og er derfor god til hud med tendens til akne og urenheder. I blandt andet Indien og Pakistan er gurkemeje en nøgleingrediens i hudpleje til at fremme en smuk glød, behandle akne og mindske pigmentforandringer.

Opskrift:
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. Kaolin Ler
3 spsk. Økologisk Rosenvand
Økologisk Renseolie

Sådan gør du:
Påfør masken på ren hud og lad den sidde i 10 minutter og fjern med en opvredet vaskeklud (gerne i en mørk farve, da den kraftige farve fra gurkemeje smitter af). Rens efter med Økologisk Renseolie og en opvredet vaskeklud. Gentag eventuelt renseritual med renseolie for at fjerne det gyldne skær, som gurkemeje efterlader på huden. Brug masken én gang om ugen eller efter behov. Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens.

OBS! Gurkemeje har en kraftig farve, så vær opmærksom på at det ikke kommer på tøjet eller lyse håndklæder/vaskeklude.

DIY BEROLIGENDE & FUGTGIVENDE MASKE

Ansigtsmaske med avocado, honning og Økologisk Ansigtsolie Glød, der tilsammen virker fugtgivende, nærende og beskyttende på huden.

Opskrift:
¼ avocado
1 spsk honning
4 dråber Økologisk Ansigtsolie Glød

Sådan gør du:
Miks ingredienserne godt sammen, så det bliver en ensartet masse. Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens. Påfør masken på ren hud, lad den sidde i 10 minutter og fjern herefter med en opvredet vaskehandske. Brug masken én gang om ugen eller efter behov.

Du kan udelade honning og tilsætte ekstra Glød for en vegansk version.

DIY Kaffescrub

Kaffe er rig på antioxidanter, og netop derfor er dine kaffegrums-rester perfekte til en hjemmelavet bodyscrub.

Opskrift:
2 spsk Kaffegrums
2 spsk Økologisk Kropsolie

Sådan gør du:
Miks ingredienserne godt sammen, så det bliver en ensartet masse. Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens. Fordel bodyscrub på kroppen og skrub nænsomt. Afslut med at skylle hele kroppen og dup dig tør med et håndklæde. Huden efterlades babyblød.

Brug bodyscrub et par gange om ugen eller efter behov.

DIY LIPSCRUB

Sprukne og tørre læber? Med en lipscrub kan du give læberne lidt ekstra pleje. Vi har en opskrift på en mild scrub, der gør dine læber bløde og lækre.

Opskrift⁠:⁠
½ tsk rørsukker⁠
1 tsk honning⁠
1 tsk Økologisk Jojobaolie⁠
Vaskeklud⁠
Beholder⁠

Sådan gør du:
Bland honning og jojobaolie i en skål. Tilføj efterfølgende sukker og rør godt rundt. Påfør din lipscrub, massér i små cirkler og fjern den efterfølgende med en opvredet vaskeklud. Afslut med Økologisk Shea eller din yndlingslæbepomade.

Du kan gemme eventuelle rester i en ren beholder. Holdbarheden vil være omkring 1 måned.

For en vegansk udgave, kan du udelade honning og tilføre ekstra jojobaolie.

DIY SALTSCRUB

Denne nemme og blødgørende bodyscrub er perfekt hele året. Brug den inden barbering for at undgå indgroede hår og røde knopper. Økologisk Kropsolie plejer og beskytter huden, mens epsomsalt nænsomt renser og eksfolierer.

Opskrift:
6 spsk Økologisk Kropsolie
3 spsk Epsomsalt
1 tsk tørret lavendel (valgfri)

Sådan gør du:
Miks ingredienserne godt sammen, så det bliver en ensartet masse. Du kan tilpasse mængden af ingredienser, så du får den ønskede konsistens. Fordel på hele kroppen og skrub nænsomt. Du kan eventuelt have ekstra fokus på albuer, knæ og fødder, som ofte er ru. Afslut med at skylle hele kroppen og dup dig tør med et håndklæde.

Banan maske diy simpel opskrift

DIY FUGTGIVENDE BANANMASKE

En nem og lækker hjemmelavet ansigtsmaske proppet med vitamin A, B og E samt kalium. Det eneste du skal bruge er:⁠⁠

1/4 banan⁠⁠
1 tsk. Økologisk Ansigtsolie Glød⁠⁠
2 tsk. Kaolin Ler⁠⁠

⁠Bland banan, olie og kaolin ler indtil det har en ensartet og jævn konsistens. Fordel et tykt lag i ansigtet og lad masken sidde i 15 minutter. Rens masken af med lunkent vand.

Udover at være en lækker snack, så er banan også godt for huden. Ansigtsmasken dulmer rødme, styrker og beskytter din hudbarriere, og så booster den din produktion af kollagen.⁠⁠