Intro til olier som hudpleje

I denne guide giver vi et hurtigt overblik over de ting, du bør vide om olier til hudpleje og viser dig vejen til, hvordan du bedst starter op med en naturlig, nem og økologisk hudplejerutine.

Læs med og bliv klogere på naturlige olier, hvorfor de egner sig så godt som hudpleje og hvordan du anvender dem i din hudplejerutine.

Guidens indhold:

  1. Hvad er naturlige olier? (forskel på vegetabilske og æteriske olier)
  2. Hvorfor anvende olie som hudpleje?
  3. Hvordan anvendes olie som hudpleje?
  4. Hvilken olie passer min hudtype? (fortsættende guides)
Økologisk Havtorn olie indhold billede fra naturligolie

Hvad er naturlige olier ?

Indledningsvist er det vigtigt at opdele og kategorisere naturlige olier som henholdsvis vegetabilske olier og æteriske olier.

Vegetabilske olier udvindes via koldpresning af planter og plantedele med højt indhold af naturlige essentielle fedtstoffer. Typisk fra nødder, frø og kerner.

Æteriske olier udvindes ved dampdestillering af planter og plantedele med særlige aromatiske egenskaber. Typisk fra urter, blomster, bark, blade, nåle og kviste.

Når vi i det følgende omtaler naturlige olier som hudpleje er det med udgangspunkt i koldpressede vegetabilske olier. Hos Naturligolie anvendes æteriske olier udelukkende til aromaterapi.

Økologisk Hybenkerne olie indhold billede fra naturligolie

Hvorfor anvende olie som hudpleje ?

Koldpressede naturlige [vegetabilske] olier er opbygget af fedtsyrer, der minder om de fedtstoffer, som naturligt findes i huden. Det giver den fordel, at fedtstoffer fra olier kan optages og arbejde sammen med de olier, som findes i huden.

Når naturlige olier påføres huden, trænger de ind i hudbarrieren, hvor de afgiver næring og omdannes til tætsluttende lag. Det tætsluttende lag beskytter mod frie radikaler i luften og opretholder fugt i huden – uden at tilstoppe porerne.

Den rette olie vil medvirke at tør hud bevarer sin fugt og blødgøres samt at olieret hud balanceres. En sensitiv hud styrkes og en moden hud tilføres essentielle fedtsyrer og antioxidanter, der mindsker alderstegn og opretholder elasticitet i huden.

Økologisk Nigellaolie fra Naturligolie

Hvordan anvendes olie som hudpleje ?

Naturlige olier anvendes direkte på huden, som erstatning eller supplement til dine øvrige hudplejeprodukter. Enten i ren form eller i blanding med andre olier og butters. Fordelen ved at anvende olier frem for cremer og lotions er, at du undgår at tilføre ukendte og unødvendige ingredienser til huden.

Husk at less is more med olier, da de absorberes langsommere i huden end eksempelvis cremer og lotions.

Stort set alle olier i vores sortiment er velegnet i deres rene form til pleje af huden og håret. Enkelte olier er dog, grundet deres ekstra nærende indhold og konsistens, mere velegnet i blandinger med andre olier eller butters. Der er ligeledes forskel på, hvilke olier der passer bedst til din hudtype og behov.

E-vitamin olie indhold billede fra naturligolie

Hvilken olie passer til min hudtype ?

De fleste olier er velegnet på tværs af hudtyper og bidrager hver især med sin unikke sammensætning af vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Der er dog nogle olier, der henvender sig mere til specifikke hudtyper. Det gælder eksempelvis jojobaolie, som er den olie, der minder mest om hudens egen fedtproduktion, hvilket gør den velegnet til fedtet, skinnende eller uren hud. Vi har udviklet Økologisk Ansigtsolie Glød til alle hudtyper. Det er en let absorberende olie sammensat af forskellige aktive planteolier, der bidrager til en ensartet, elastisk og strålende hud.

Du kan læse mere om hudtyper eller springe direkte til vores olieguide, der hurtigt og nemt fører dig til den eller de rette olier for dig.

Kend din hudtype mockup for naturligolie

Kend din hudtype
Læs mere her.

ansigtsolie sensitiv hud Naturligolie rene vegetabilske olier

Simpel hudplejerutine
Læs mere her.

… brug for mere viden eller inspiration? Se vores øvrige guides og snup et kig på vores blog efter flere svar på spørgsmål til olier og naturlig hudpleje. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller der er noget vi kan hjælpe med.