Strækmærker og graviditet

Strækmærker og graviditet går ofte hånd i hånd. Dog er strækmærker ikke udelukkende forbundet til det at være gravid. Ved du, hvorfor strækmærker forekommer? Faktisk er der to overordnede årsager – hormonelle faktorer og fysiske faktorer. Og strækmærker i forbindelse med graviditet kræver en anderledes pleje, end før og efter graviditeten grundet de aktive ingredienser. Læs med nederst på siden, så prøver vi at forklare det.

Nedenfor har vi samlet en række produkter, som kan hjælpe dig med strækmærker – gravid eller ej. Der er både produkter med højt indhold af A- og C-vitamin samt olier til maveskindet, der fugter og plejer i dybden.

Strækmærker
 • Ansigtsolie Glød økologisk olie fra naturligolie Ansigtsolie glød naturligolie

  Økologisk Ansigtsolie – GLØD

  130 kr.265 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • hyaluronsyre serum

  Økologisk Fugtserum – Hyaluronsyre

  130 kr.265 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Hybenkerneolie 30ml Naturligolie

  Økologisk Hybenkerneolie

  215 kr.395 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Jojobaolie 100ml Naturligolie Jojobaolie fra naturligolie

  Økologisk Jojobaolie

  85 kr.345 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Ricinusolie 30ml Naturligolie Økologisk Ricinus olie indhold billede fra naturligolie

  Økologisk Ricinusolie

  85 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Naturligolie Aloe Vera Juice Aloe vera fra naturligolie

  Økologisk Aloe Vera 100 ml

  110 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • økologisk Renseolie på 100 ml fra naturligolie økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  85 kr.345 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Tilbud
  økologisk Vaskeklud til ansigtet fra Naturligolie Vaskehandske økologisk fra Naturligolie

  Økologisk Vaskehandske

  25 kr.100 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Hindbærkerneolie 30ml Naturligolie Hindbærkerne fra Naturligolie

  Økologisk Hindbærkerneolie

  215 kr.395 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Økologisk Shea Smør fra naturlig olie Shea fra Naturligolie

  Økologisk Sheasmør 100ml

  95 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Mudder fra det døde hav Mineralsk mudder maske

  Mineralsk Mudder 50 ml

  105 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • kropsolie fra naturligolie

  Økologisk Kropsolie

  175 kr.345 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Hårolie fra naturligolie økologisk hårolie dråbe

  Økologisk Hårolie

  130 kr.260 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Epsom salt fra Naturligolie 500ml Epsom salt fra Naturligolie

  Epsomsalt

  60 kr.250 kr.
  Vælg muligheder Detaljer
 • Silkesvamp fra Middelhavet Silkesvamp fra naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Badesvamp fra middelhavet
  Tilføj til kurv Detaljer

Hvorfor får man strækmærker?

Mange stiller spørgsmålet “hvorfor får man strækmærker”. Svaret er todelt, for der er både hormonelle og fysiske faktorer. Med henblik på det hormonelle er det udskillelsen af steroider, østrogen og relaxin i kroppen, som kan påvirke din huds elastiske fibre. Udskillelsen af hormoner ændrer sig konstant. Det er blandt andet derfor, at både teenagere og gravide oplever forandringer i huden. De fysiske faktorer derimod er primært hurtig vækst, hurtig vægtstigning og voldsomt vægttab. Vi kan ændre størrelse på mange led og kanter. Årsagen til strækmærkerne er belastning og ændring i hudens elasticitet.

Strækmærker opstår i din underhud – det inderste af din huds tre lag. De er fuldstændig ufarlige. Udover ændringen i din huds udseende er der heller ingen gener eller symptomer forbundet med strækmærker. Dog oplever nogle, at de kan klø en smule. Det er meget svært at forebygge strækmærker, da vi ikke får nogen former for tegn eller advarsler inden deres fremkomst. Du kan dog hjælpe din hud ved at pleje og stimulere elasticiteten. Hvordan gør jeg så det, tænker du måske?

Fjern strækmærker

Fjern strækmærker ved at stimulere og fremme hudens elasticitet. Når du skal booste din huds elasticitet, er kollagen vejen frem. Derfor er indholdet A- og C-vitamin essentielt. Kollagen er det protein, der holder din hud spændstig og elastisk. Og A- og C-vitamin øger din naturlige produktion af kollagen. Samtidig har A-vitamin ry for at have en hudfornyende virkning. Det skyldes, at vitaminet stimulerer din produktion af nye hudceller. Der er altså hjælp at hente til både elasticitet og ensartethed. Netop derfor er de to vitaminer også rigtig gode efter fremkomsten af strækmærker. Dog kan hudens fibre ikke genvinde elasticiteten, når de først er blevet overbelastet. Derfor vil naturlige produkter ikke kunne fjerne dine strækmærker. De vil blot hjælpe dig med at mindske synligheden en smule, pleje og beskytte din hud.

Fjern strækmærker under graviditet

Fjern strækmærker under graviditet med C-vitamin. Et godt tip er også at forberede din hud inden graviditeten. På den måde mindsker du sandsynligheden for strækmærker.

C-vitamin er en god måde, hvorpå din kan mindske dine strækmærker. Som nævnt er C-vitamin med til at stimulere hudens produktion af kollagen, og således er det også med til at forbedre hudens elasticitet. Samtidig er C-vitamin en stærk antioxidant, som hjælper med at beskytte og styrke din hud.

Hvorvidt du har brug for en fed eller let hudpleje afhænger ofte af din hudtype og de hormonelle forandringer. Dog er det altid en god idé at give maven ekstra fugtgivende og beskyttende pleje. Så er den bedre udrustet til at klare stræk og vokseværk.