Sensitiv hud

Sensitiv hud er oftest kendetegnet ved kløe, rødme, prikkende og varme fornemmelser samt hud der skaller. Og de er alle tegn på, at din hudbarriere ikke har det så godt. De voldsomme reaktioner skyldes, at din hud er sårbar og ekstremt følsom. Med den rette pleje kan du beskytte din hudbarriere og mindske nogle af hudirritationerne. Læs mere om sensitiv hud under produkterne nedenfor.

Produkterne her er særligt egnet til dig med sensitiv hud. De plejer din hud i dybden, styrker din hudbarriere og har alle antiinflammatoriske og beskyttende egenskaber.

Sensitiv hud
 • Økologisk Hybenkerne olie indhold billede fra naturligolie Hybenkerneolie 30ml Naturligolie
 • Økologisk Jojobaolie fra Naturligolie Jojobaolie 100ml Naturligolie
 • Økologisk Nigellaolie fra Naturligolie Hindbærkerneolie 30ml Naturligolie
 • Tilføj til kurv Detaljer
 • Tilføj til kurv Detaljer
 • Økologisk Shea olie indhold billede fra naturligolie Økologisk Shea Smør fra naturlig olie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Mineralsk mudder fra det døde hav indhold billede naturligolie Muddermaske fra Naturlig olie
 • E-vitamin olie indhold billede fra naturligolie Naturligolie E vitamin med pipette
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Økologisk Granatæble olie indhold billede fra naturligolie Granatæbleolie 30ml Naturligolie
 • økologisk Renseolie på 100 ml fra naturligolie
 • Økologisk Havtorn olie indhold billede fra naturligolie Havtornolie 10ml Naturligolie
 • Økologisk Abrikoskerne olie indhold billede fra naturligolie Abrikoskerneolie 100ml Naturligolie
 • Silkesvamp fra Middelhavet closeup Silkesvamp fra Middelhavet
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Tilbud
  økologisk Vaskeklud til ansigtet fra Naturligolie økologisk Vaskeklud til ansigtet fra Naturligolie
 • Gua Sha fra Naturligolie rosakvarts Gua Sha fra Naturligolie rosakvarts
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Glow roller rosakvarts hos Naturligolie Glow roller rosakvarts hos Naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • økologisk Badehåndklæde fra Naturligolie økologisk Badehåndklæde fra Naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer

Hvad betyder sensitiv hud?

Sensitiv hud kan skyldes forskellige ting. Essensen er, at din hudbarriere er sårbar. Hudbarrieren er en del af hudens yderste lag, og den skal hjælpe dig med at holde på fugt og modstå forurening. For dig med sensitiv hud er det vigtigt at pleje og styrke din hudbarriere. Derfor skal du bruge skånsomme produkter. Ro og beskyttelse er dine nøgleord.

Undgå udtørring og for mange produkter

En god tommelfingerregel er at undgå alt, der udtørrer din hud. Det vil sige mange af de vandbaserede og skummende produkter. Undgå også parfumer og parabener. De kan alle fremprovokere en reaktion. Brug kun få produkter. Din hud er meget følsom, så giv den så lidt at forholde sig til som muligt. Ellers kan du risikere at irritere og forvirre huden.

Rens til sensitiv hud

Når du skal rense din hud, er det en god idé at styre udenom diverse scrubs. Når din hudbarriere i forvejen er sårbar, er det sjældent en god idé at bruge små korn, som kan ”ridse” din hud. Det kan også skabe en reaktion. Her er olierens ideelt, da det er et meget skånsomt renseprodukt. Og som en bonus indeholder olierens ikke vand. Du kan derfor fjerne snavs og makeup uden at udtørre din hud.

Berolig sensitiv hud med fugtmist

Som fugtkilde er en mist rigtig god. Den fugter din hud samtidig med, at den lindrer og beroliger dine hudirritationer. Du kan også nemt bruge den i løbet af dagen. På den måde hjælper du med at styrke og balancere din hudbarriere. Samtidig er en mist ideel, da der ikke er nogen skrappe ingredienser i – og det medfører lavere risiko for en voldsom reaktion.

Olier til sensitiv hud

Olier er en rigtig god fedtkilde og beskyttende pleje til dig med sensitiv hud. Nogle olier minder meget om hudens eget fedtlag, og samtidig er der intet vand i. Du undgår således at udtørre huden. Du skal altid kigge efter ingredienser som hjælper med at opbygge og styrke din hud. C- og E-vitamin er gode og stærke antioxidanter, der beskytter din hud. De hjælper din hudbarriere med at modstå forurening. A-vitamin er også god i din hudpleje grundet dens hudfornyende virkning. A-vitamin stimulerer din produktion af kollagen og nye hudceller. Derfor bidrager den til at opbygge og styrke din hud. Vitaminet hjælper dig ligeledes med at opnå ensartet og spændstig hud.