Fedtet hud

Hvis du har fedtet hud i ansigtet, oplever du højst sandsynligt at din hud skinner en del. Det medfører for nogle også urenheder, da det kan blokere hudens porer. Ofte er denne hudtype styret af vores hormoner, og for nogle er det endda genetisk bestemt. Men med den rette pleje kan du nå langt. Det vigtigste nøgleord er balance. Længere nede på siden kan du læse meget mere om den rette pleje.

Produkterne herunder er udvalgt til dig med fedtet hud. Du finder produkter til både rens, fugt og olie. Alle produkterne bidrager til at holde din fedtproduktion og hud i balance.

Fedtet hud
 • Økologisk Hybenkerne olie indhold billede fra naturligolie Hybenkerneolie 30ml Naturligolie
 • Økologisk Jojobaolie fra Naturligolie Jojobaolie 100ml Naturligolie
 • Økologisk Nigellaolie fra Naturligolie Hindbærkerneolie 30ml Naturligolie
 • Tilføj til kurv Detaljer
 • Tilføj til kurv Detaljer
 • Mineralsk mudder fra det døde hav indhold billede naturligolie Muddermaske fra Naturlig olie
 • E-vitamin olie indhold billede fra naturligolie Naturligolie E vitamin med pipette
  Tilføj til kurv Detaljer
 • økologisk Renseolie på 100 ml fra naturligolie
 • Økologisk Havtorn olie indhold billede fra naturligolie Havtornolie 10ml Naturligolie
 • Kaolin Ler indholdsbillede fra Naturligolie Kaolin ler fra Naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Tilbud
  økologisk Vaskeklud til ansigtet fra Naturligolie økologisk Vaskeklud til ansigtet fra Naturligolie
 • økologisk Badehåndklæde fra Naturligolie økologisk Badehåndklæde fra Naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer

Hvorfor får jeg fedtet hud?

Fedtet hud opstår, fordi du har en øget talgproduktion. Talg er også kendt som sebum. Det er hudens naturlige fedtlag, der skal beskytte huden mod udtørring. Det er vigtigt at rense og pleje huden med de rette produkter. Det skyldes, at en overproduktion af fedt kan tilstoppe porerne, og det øger mængden af bakterier. Men med de forkerte produkter kan du fremprovokere end mere intens fedtproduktion.

Skånsom pleje til fedtet hud i ansigtet

Når du har fedtet hud i ansigtet, må du endelig ikke stoppe med at fugte og pleje din hud. Det kan faktisk forværre hele situationen. Du tænker måske, at det virker mærkeligt at skulle påføre din hud fedtstoffer, når den allerede er for fedtet. Men fedtet hud kan faktisk godt opstå grundet dehydreret og stresset hud. Når du bruger skrappe renseprodukter for at fjerne fedt og urenheder, så går mange af dem også ind og fjerner din huds naturlige fedtlag. Derfor vil din hud reagere ved at producere endnu mere fedt for at råde bod på den manglende beskyttelse. Du skal derfor benytte en mild ansigtsrens eller olierens, som lader dit naturlige fedtlag være.

De rette produkter til fedtet hud

Det er ikke alle produkter, der egner sig til fedtet hud. Det handler nemlig om at skabe balance i din huds fedtproduktion. Her bliver de forskellige fedtsyrer aktuelle. Det er vigtigst for dig at holde øje med indholdet af oliesyre og linolsyre. Din huds eget fedtlag består af op til 30% oliesyre. Hvis du har fedtet hud, skal du derfor undgå olier med for højt indhold af oliesyre. En ”overvægt” af oliesyre kan resultere i en øget fedtproduktion og tilstoppede porer. Linolsyre er her din rigtig gode ven. Hvis din hud er i underskud af linolsyre, så bliver din naturlige fedtproduktion tykkere i konsistensen, hvilket kan forsage eller forstærke fremkomsten af urenheder. Ved at påføre olier med et højt indhold af linolsyre kan du forhindre dette og genfinde din huds balance og naturlige fedtproduktion.