Rødme i ansigtet og irriteret hud

Rødme i ansigtet og irriteret hud er ofte forbundet med sensitiv hud. Det er tegn på, at din hudbarriere ikke har det så godt. Men med den rette pleje kan du styrke din hud og mindske nogle af irritationerne. Læs mere om hvordan du dulmer rødme i ansigtet og irriteret hud under de udvalgte produkter.

rødme i ansigtet
 • Ansigtsolie Glød økologisk olie fra naturligolie Ansigtsolie glød naturligolie

  Økologisk Ansigtsolie – Glød

  30 ml
  265 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • gave til mor

  Økologisk Fugtserum – Hyaluron

  30 ml
  265 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Naturligolie Aloe Vera Juice Aloe vera fra naturligolie

  Økologisk Aloe Vera

  100 ml
  110 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • økologisk Renseolie på 100 ml fra naturligolie økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  100 ml
  175 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Ricinusolie 30ml Naturligolie Økologisk Ricinus olie indhold billede fra naturligolie

  Økologisk Ricinusolie

  30 ml
  85 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • gave til mor Rosenvand fra Nautrligolie

  Økologisk Rosenvand

  100 ml
  145 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Økologisk Shea Smør fra naturlig olie Shea fra Naturligolie

  Økologisk Sheasmør

  100 ml
  95 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Hindbærkerneolie 30ml Naturligolie Hindbærkerne fra Naturligolie

  Økologisk Hindbærkerneolie

  100 ml, 30 ml
  215 kr.395 kr.
  Vælg variant Detaljer
 • Økologisk kropsolie 235 ml kropsolie fra naturligolie

  Økologisk Kropsolie

  235 ml
  345 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Ansigtsolie Glød økologisk olie fra naturligolie 10 ml Ansigtsolie glød naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • fugtserum
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Naturligolie-Renseolie-235ml økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  235 ml
  345 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Renseolie-30ml økologisk renseolie
  Tilføj til kurv Detaljer

Hvorfor oplever jeg rødme i ansigtet?

Rødme i ansigtet er ofte et tegn på sensitiv hud. Andre oplever også irriteret hud, kløe samt varme og prikkende fornemmelser. Disse hudirritationer skyldes, at din hudbarriere er svækket, og din hud er derfor meget sårbar og reaktiv. Sensitiv hud, rødme i ansigtet samt irriteret hud skyldes for nogle genetik eller en nedsat fedtproduktion. For andre kan det være et resultat af skrappe produkter eller forkert pleje gennem længere tid. Essensen er, at din hudbarriere er sårbar og ødelagt. Derfor skal du bruge skånsomme produkter. Ro og beskyttelse er dine nøgleord.

Rødme i ansigtet kan også opstå i forbindelse med allergiske reaktioner og kroniske hudlidelser. Er dette tilfældet, anbefaler vi altid at søge vejledning hos en læge eller dermatolog.

Undgå irriteret hud

For at undgå irriteret hud og rødme er det en god idé at holde sig fra alt, der udtørrer din hud. Det vil sige mange af de vandbaserede produkter. Undgå parfumer og parabener, da de kan fremprovokere en reaktion. Brug få produkter. Din hud er enormt reaktiv, så giv den så lidt at forholde sig til som muligt. Du vil nemlig ikke irritere og forvirre din hud. Styr udenom diverse scrubs, når du skal rense. Fordi din hud er så følsom, er det ofte ikke en god idé at bruge små korn, som laver ”ridser”. Det kan også skabe en reaktion. Olierens er ideelt, da det fjerner alle former for snavs uden at udtørre din hud.

Hudpleje til rødme i ansigtet og irriteret hud

For at dulme rødme i ansigtet og irriteret hud er det vigtigt at styrke huden. Vi anbefaler altid at tilføre huden både fugt og fedt. En mist er en utrolig god fugtkilde. Den fugter nemlig din hud samtidig med, at den lindrer og beroliger dine hudirritationer. Du kan nemt bruge den i løbet af dagen. På den måde bidrager du til at styrke og balancere din hudbarriere. Samtidig er der i en mist kun én eller meget få ingredienser. Det er ideelt til den sensitive og irriterede hud, da der således er lavere risiko for en voldsom reaktion grundet ”hårde” ingredienser.

Olier er en rigtig god fedtkilde og beskyttende pleje til dig med rødme i ansigtet og irriteret hud. Det skyldes, at nogle olier minder meget om hudens eget fedtlag. Samtidig er der intet vand i, og du undgår således at udtørre huden. Du skal altid kigge efter ingredienser som hjælper med at opbygge og styrke din hud. C- og E-vitamin er gode og stærke antioxidanter, der beskytter din hud. De hjælper din hudbarriere med at modstå forurening og frie radikaler.  A-vitamin er også god i din hudpleje grundet dens hudfornyende virkning. A-vitamin stimulerer produktionen af kollagen og nye hudceller. Derfor bidrager den til ensartet og spændstig hud.