Dehydreret, tør og ru hud

Du oplever nok, at huden føles stram og ujævn, og du skaller måske endda lidt i ansigtet. Men inden du begynder at pleje din hud, er det vigtigt at vide, om du har tør eller dehydreret hud. Der er nemlig forskel. Alt dette kan du læse mere om nederst på siden.

Vi har her samlet en række produkter til dig. Heriblandt finder du både rens, fugt og fedt til din hud. Alle olierne er udvalgt med henblik på at berolige din hud og styrke din hudbarriere.

 • Ansigtsolie Glød økologisk olie fra naturligolie Ansigtsolie glød naturligolie

  Økologisk Ansigtsolie – Glød

  30 ml
  265 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • gave til mor

  Økologisk Fugtserum – Hyaluron

  30 ml
  265 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Hybenkerneolie 30ml Naturligolie

  Økologisk Hybenkerneolie

  100 ml, 30 ml
  215 kr.395 kr.
  Vælg variant Detaljer
 • Jojobaolie 100ml Naturligolie Jojobaolie fra naturligolie

  Økologisk Jojobaolie

  100 ml, 235 ml, 30 ml
  85 kr.345 kr.
  Vælg variant Detaljer
 • Naturligolie Aloe Vera Juice Aloe vera fra naturligolie

  Økologisk Aloe Vera

  100 ml
  110 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • økologisk Renseolie på 100 ml fra naturligolie økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  100 ml
  175 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Ricinusolie 30ml Naturligolie Økologisk Ricinus olie indhold billede fra naturligolie

  Økologisk Ricinusolie

  30 ml
  85 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • gave til mor Rosenvand fra Nautrligolie

  Økologisk Rosenvand

  100 ml
  145 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Økologisk Shea Smør fra naturlig olie Shea fra Naturligolie

  Økologisk Sheasmør

  100 ml
  95 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Hindbærkerneolie 30ml Naturligolie Hindbærkerne fra Naturligolie

  Økologisk Hindbærkerneolie

  100 ml, 30 ml
  215 kr.395 kr.
  Vælg variant Detaljer
 • Økologisk kropsolie 235 ml kropsolie fra naturligolie

  Økologisk Kropsolie

  235 ml
  345 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Ansigtsolie Glød økologisk olie fra naturligolie 10 ml Ansigtsolie glød naturligolie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Mudder fra det døde hav Mineralsk mudder maske

  Mineralsk Mudder

  50 ml
  105 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Ikke på lager
  Silkesvamp fra Middelhavet Silkesvamp fra naturligolie
  Detaljer
 • fugtserum
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Naturligolie-Renseolie-235ml økologisk renseolie

  Økologisk Renseolie

  235 ml
  345 kr.
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Renseolie-30ml økologisk renseolie
  Tilføj til kurv Detaljer
 • Badesvamp fra middelhavet
  Tilføj til kurv Detaljer

Forskellen på dehydreret hud og tør hud

Tør hud skyldes, at din hud er i underskud af fedtstoffer. Dehydreret hud skyldes, at din hud mangler væske. Tør hud er en hudtype, hvortil dehydreret hud er en hudtilstand. Du kan derfor godt have dehydreret hud, selvom du har fedtet hud. Og derfor er der en vigtig skelnen mellem væske og fedt i denne situation. Forvirret? Lad os kigge på det sammen.

Dehydreret hud

Dehydreret hud kræver væske. Du kan derfor med fordel vende blikket mod dine kostvaner, da du med vand og visse fødevarer kan øge din væskebalance. I din hudpleje er det også en god idé at påføre huden ”væske” flere gange dagligt. Her kan en mist være dit bedste tilbehør. En mist kan du altid have med i tasken, og den tilfører din hud den nødvendige fugt. Når din hud er dehydreret, kan du også opleve at have fedtet hud, selvom det lyder modstridende. Det skyldes, at din hud kompenserer for manglen af væske ved at producere mere fedt – den prøver at beskytte dig efter bedste evne. Derfor er det en god idé at kigge efter olier, der er høje på linolsyre. Det skyldes, at linolsyre har en meget hurtig absorberingsevne og er med til at balancere din naturlige fedtproduktion. På den måde får du givet din hud masser af pleje og beskyttelse uden at bidrage til en øget fedtproduktion.

Tør hud i ansigtet

Tør hud i ansigtet er en lidt anden sag. Din hud producerer for lidt fedt, og derfor er olier rigtig gode i din hudpleje. Det er nemlig gode fedtstoffer direkte på huden, som plejer og beskytter. Lider du af meget tør hud, kan du være nødsaget til at bruge nogle lidt federe olier. De er kendetegnet ved et højt indhold af oliesyre. Blandt disse olier er Økologisk Abrikoskerneolie, Økologisk Sød Mandelolie og Økologisk Sheasmør. Har du tendenser til urenheder, så hold dig til de lette olier, der er kendetegnet ved et højt indhold af linolsyre. Det er blandt andet Økologisk Hindbærkerneolie og Økologisk Hybenkerneolie.

Hvorfor pleje dehydreret hud og tør hud?

Det er vigtigt at pleje dehydreret og tør hud. Årsagen til dette er vores hudbarriere. I hudens yderste lag danner vi en barriere, som sørger for at holde på fugten og modstå forurening udefra. Din hudbarriere har det bedst, når din naturlige fedtproduktion er i balance. Hvis du har tør hud, er din hudbarriere derfor svækket. Det fører til øget fugttab og eksponering over for fremmede bakterier. Et stort fugttab fører til yderligere dehydreret hud og endnu tørre hud. Det kan altså hurtigt blive en ond cirkel. Derfor er fugt og fedt enormt vigtigt til dehydreret og tør hud.

Rens til dehydreret hud og tør hud

En anden ting, der også er vigtig, er rens. Du skal få fjernet døde hudceller og andet snavs på huden, så fugt og fedt kan komme til. Ellers risikerer du, at dine plejende produkter ikke får mulighed for at hjælpe din hudbarriere. Det er samtidig vigtigt, at du ikke bruger for skrappe produkter. Typisk vil din hudbarriere være svækket og dermed mere følsom. Hvis du renser din hud med for hårde eller skrappe produkter, kan du risikere, at de blot udtørrer din hud endnu mere. Det kan resultere i rødme og andre hudirritationer. Grundet din hudbarrieres følsomhed, er målet at berolige huden frem for at stresse den yderligere. Derfor skal du bruge skånsomme produkter, der også lindrer og beroliger din hud. Til det er en olierens ofte ideel. Det kan du læse meget mere om lige her.