Økologisk Babyolie: Sådan bruger du babyolie

Babyhud er noget af det blødeste og bedste, der findes. Men den fine babyhud er meget sart, fordi den er tyndere end huden hos voksne. En babyolie er et mildt og naturligt produkt til at beskytte babyhuden og kan bruges til alt fra babymassage til behandling af arp. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du bruger babyolie, hvilke ingredienser du skal undgå, og hvordan du bedst passer på din babys hud.

baby kravler mod babyolie

Hvad er babyolie?

En babyolie er en multifunktionel olie til spædbørn, babyer og større børn. Babyolie har til formål at holde huden blød og smidig, og den er udviklet specifikt til at beskytte og passe på den sensitive og tynde babyhud. Men faktisk kan hele familien bruge babyolie som krops- og badeolie, da det er en alsidig og mild olie. Der findes et stort udvalg af babyolier, og ofte vil der være en sammenhæng mellem indhold og kvalitet. Gå efter en babyolie, der er baseret på rene og økologiske olier, såsom abrikoskerneolie, kokosolie og jojobaolie. Læs videre hvis du vil vide mere om babyoliens mange formål.

Sådan bruger du babyolie

Det ikke nødvendigt at fylde badeværelset med forskellige babyprodukter, du kan nemlig komme rigtig langt med en naturlig og økologisk babyolie. Her er 5 tips til, hvordan du kan bruge babyolie.

1. Babyolie til at fjerne arp

En mængde babyolie på størrelse med en valnød fordeles i hovedbunden, lad det sidde i minimum 10 minutter. Olien er med til at opbløde arp, så det er nemmere at fjerne. Brug herefter en kam til blidt at fjerne arp fra hovedbunden, hårgrænsen og/eller øjenbryn. Det er ikke nødvendigt at vaske håret efterfølgende. Arp kommer ofte igen, og derfor er det en god ide jævnligt at bruge babyolie og kam til at forebygge og behandle arp.

2. Babyolie til badet

Kom en passende mængde babyolie i badevandet for at blødgøre og beskytte babyens hud. Det er ikke nødvendigt at vaske olien af efterfølgende.

3. Babyolie til tør hud

Babyolie er effektiv til at behandle og forebygge tør og sart hud hos spædbørn og babyer, men også hos større børn og voksne. Olien trænger bedst ind i fugtig hud, f.eks. lige efter badet. Babyolie er en effektiv blødgører og fugtforsegler, der styrker hudens barriere.

4. Babyolie til rød numse

Babyolie kan bruges til at forebygge rødme og irritation i bleområdet. Fordel en mængde olie på størrelse med en valnød på en opvredet rondel, hvorefter rondellen bruges til at rengøre og pleje bleområdet. Ved afføring skal området først vaskes rent, og som sidste skridt i pusle-rutinen renses der med olie. Olien er med til at rengøre, beskytte og skabe balance i den sarte hud i bleområdet, som ofte er meget udsat.

5. Babyolie til babymassage

Start med at varme babyolien mellem hænderne, og massér derefter med blide og rolige strøg på hele kroppen. Læs mere i denne artikel, hvor Katrine Birk, ekspert i massage og zoneterapi, giver sine bedste tips til at komme i gang babymassage.

babymassage

Hvor ofte skal man bruge babyolie?

Babyolie kan bruges hele året rundt til babyer og børn. Om vinteren vil du måske opleve, at din babys hud har brug for mere fugt og beskyttelse, og det kan derfor være nødvendigt at smøre dit barn ind flere gange om dagen. Om sommeren er det måske nok at tilsætte lidt olie i badekarret eller til at fjerne arp. Mærk efter på din babys hud, og hvad den har brug for.

Sådan beskytter du din babys hud

Man bør som udgangspunkt minimere brugen af hudplejeprodukter til babyer og børn, for at forstyrre hudens barriere mindst muligt. Vand og sæbe affedter huden og øger risikoen for eksem på grund af udtørring (Astma-Allergi Danmark). Derfor er det en god ide at overveje, om det egentlig er nødvendigt at bruge sæbe og shampoo på din baby, eller om det kan klares med lunkent vand og måske lidt olie.

  • Minimér brugen af sæbe og shampoo
  • Undgå lange bade, som kan udtørre huden
  • Vælg naturlig og økologisk hudpleje, kig på ingredienserne
  • Brug app’en Kemiluppen til at tjekke for skadelige stoffer
  • Undgå parfume – både naturlig og kunstig

Hvorfor skal man undgå parfume til babyer og børn?

Flere babyolier og babycremer indeholder naturlige duftstoffer, disse kommer ofte fra æteriske olier. Ifølge Miljøstyrelsen bør man undgå produkter med parfume til babyer og børn, da det kan udgøre en risiko for at udvikle allergi (Miljøstyrelsen). Faktisk stammer den hyppigste årsag til allergi fra naturlige ekstrakter – æteriske olier (Videncenter for Allergi). Når man først har fået hudallergi, så er det for resten af livet, så derfor kan det betale sig at undgå alle former for parfume i produkter til babyer og børn.

økologisk babyolie

Økologisk Babyolie uden parfume, konservering eller skadelig kemi

Hos Naturligolie er vi stolte af at præsentere Økologisk Babyolie. Den er skabt i samarbejde med familier og deres skønne babyer. Med hjælp fra deres ønsker, tanker og feedback har vi skabt en multifunktionel babyolie specielt udviklet til den fine og sarte babyhud. Økologisk Babyolie er 100% naturlig, 99,95% økologisk og selvfølgelig parfumefri. Den består af fire koldpressede olier, abrikoskerneolie, jojobaolie, tidselfrøolie og kokosolie, alle håndplukket for deres beroligende, fugtbevarende og nærende egenskaber. Herudover indeholder babyolien E-vitamin, der naturligt forlænger holdbarheden og samtidig er en effektiv fugtgiver og rig på antioxidanter. På produktet står den præcis og fulde ingrediensliste, så du kan gennemskue, hvad produktet indeholder, og hvad du smører på din babys fine hud. Læs mere om økologisk babyolie her.

Naturlige og koldpressede olier

Økologisk Babyolie er baseret på koldpressede planteolier. Vi vælger at bruge koldpressede olier, da det er den mest naturlige, effektive og luksuriøse form for olie. De fremstilles ved en skånsom proces, hvor de presses mekanisk uden brug af varme eller kemikalier, som bruges til fremstillingen af konventionelle olier. Denne nænsomme fremstillingsproces sørger for, at råvarens høje indhold af vitaminer, mineraler, fedtsyrer og antioxidanter bevares. Vores koldpressede olier har også bevaret sine naturlige, diskrete dufte og farver, og er uden nogen form for tilsat parfume eller allergener. For os er det en selvfølge at anvende koldpressede olier, fordi denne form for olie er af højeste kvalitet og tættest på den naturlige råvare. Det er også grunden til at flere jordemødre anbefaler koldpresset olie til bl.a. babymassage.

Ingredienser i Økologisk Babyolie

  • Økologisk Abrikoskerneolie: virker blødgørende, fugtgivende og kløestillende
  • Økologisk Jojobaolie: virker balancerende, beskyttende og antiinflammatorisk
  • Økologisk Tidselfrøolie: tilfører essentielle fedtsyrer og bidrager til nem absorbering
  • Økologisk Kokosolie: virker antibakteriel, fugtforseglende og styrker hudens barriere
  • Naturlig E-vitamin: stærk antioxidant der forlænger holdbarheden og virker fugtgivende

Gå til produktside her.

babyolie
Fugtserum
Rosacea
Indgroede hår
Bryn- & Vippeserum
Ansigtsolie – Glød
Tør hud
Hårserum
Hybenkerneolie