Fulvia: Enkle, magiske hudplejerutiner til acneplaget hud og kunsten at løsrive sig fra skønhedsidealer.

I denne måned deler Fuvia Kryger sine bedste råd til en simpel og aknevenlig hudplejerutine, samt hendes tanker om hvordan mindre skærmtid kan være vejen til mere velvære. Bliv klogere på hvorfor alenetid står øverst på Fulvias liste, og lad dig inspirere af hendes iskolde tips til at mindske bumser.

Som grundlægger af velvære-universet The Glow Inst. har Fulvia en unik evne til at favne både det indre og det ydre. Hun har døjet med acne i sine voksne år, men hun har fundet en hudplejerutine, der både har omtanke for klimaet, en travl hverdag og samtidig passer på hendes hud. Fulvia har et holistisk og kærligt verdenssyn, hvor det sanselige, poetiske og skønheden er tæt forbundet. Lær Fulvia bedre at kende og bliv inspireret af hendes kærlige påmindelser om at sætte farten ned og værdsætte et dyp i havet, rent sengetøj og alenetid.

Om Fulvia

Fulvia Kryger står bag selvomsorgsuniverset The Glow Inst. som man kan besøge i Hillerød og på Instagramprofilen @theglowinst. The Glow Inst. er en drømmeagtig pause fra hverdagen med fokus på ro og stilhed. I lokalerne i Hillerød tilbyder Fulvia en holistisk oplevelse, der består af afslappende ansigtsbehandling efterfulgt af en hel eftermiddag med alenetid, karbad, bøger og ro. Udover The Glow Inst. så driver Fulvia projektet The Dreaming Bloom, hvor hun underviser nye iværksættere i kommunikation, sociale medier og forretningsudvikling. Fulvia er gift med Esben, og de har sammen to børn på henholdsvis 13 og 5 år.

Hvordan ser din hudplejerutine ud?

F: Jeg ser virkelig hudpleje som noget magisk: det hjælper mig at falde til ro om aftenen og forbereder mig følelsesmæssigt til en ny dag om morgenen.
Men jeg prøver at holde min hudplejerutiner virkelige enkle, så det ikke bliver for omstændigt eller klimabelastende.

AM:
Om morgenen starter jeg dagen med et brusebad. Jeg vasker aldrig ansigtet i badet, da vandet som regel er for varmt og udtørrende der.
Jeg renser mit ansigt med Sensibio fra Bioderma på en stor vatrondel. Det er et produkt, som jeg har brugt i årevis og er kæmpe fan af.
Så fugter jeg huden godt med Beauté Pacifiques Enriched Moisturizing Daycreme og slutter af med en aknevenlig solcreme faktor 30.

PM:

Om aftenen kan jeg lide at rense ansigtet med Økologisk Renseolie. Den opløser makeup, snavs og forurening. Jeg masserer 5-6 dråber i hele ansigtet og tørrer af med en helt ren, våd stofklud. Jeg er holdt helt op med at bruge sæber og ting der skummer, fordi skum udtørrer min hud helt vildt meget. Jo mere jeg nærer den med gode olier, desto mere rolig er den. Hvis jeg er for træt og ikke har brugt makeup, så bruger jeg Sensibio igen.

Så masserer jeg hele ansigtet og halsen med Økologisk Hybenkerneolie fra Naturligolie og laver en sky af Økologisk Rosenvand over mit hoved. Jeg slutter af med Økologisk Bryn- og Vippeserum. Jeg elsker virkelig den her del af min hudplejerutine.

“Jeg slutter af med Økologisk Bryn- og Vippeserum. Jeg elsker virkelig den her del af min hudplejerutine.”

Hvad er det bedste tip, du har fået til hudpleje?

F: Jeg har akne og min hud er faldet helt til ro efter jeg begyndte at forstå tilstanden lidt bedre. Et god tip til f.eks. at styre trangen til at klemme en bums er, at bruge en isterning.

F: Sådan gør du: tag en helt almindelig isterning lavet af rent vand og smør den på huden i langsomme cirkelbevægelser. Gør det i max 30 sekunder ad gangen. Hold en lille pause på et par minutter og gør det så igen. Is kan nemlig lindre ømheden og hæmme inflammationen, så bumsen ikke bliver for stor. Du stopper bumsens udvikling, så den begynder at blive mindre i stedet for større. Den bliver ikke mindre med det samme, men i løbet af ugen. Jeg anbefaler, at du gør det inden du skal sove, da man bliver rød af det. Kun på kort sigt dog. Følelsen er helt fantastisk. Det her tip virker særligt godt, hvis du har akne som gør ondt.

“Jeg føler mig smuk, når det føles godt at være i min krop.”

Hvad forbinder du med skønhed og velvære?

F: Alt det sanselige: dufte, ord, lyde og fornemmelser. Jeg føler mig smuk, når det føles godt at være i min krop. Særligt når jeg kan løsrive mig fra idealer og andres fortællinger. Jeg føler mig smuk, når jeg er lidt adskilt fra støj, i metaforisk forstand. Jeg føler mig smuk i en hængekøje en sommerdag, i et blomsterbad i badekarret, nøgen under hvidt, rent sengetøj… alene i havet. Eller i selskab med poesi, kunst, lethed og sensualitet.
Og den følelse forbinder jeg med skønhed.

Hvad er selvforkælelse for dig?

F: Helt klart alenetid. At være alene er en stor nydelse og livsvigtigt behov for mig. Når jeg er alene, kan jeg godt lide at være total hedonistisk og kun gøre ting, der føles godt for mig. De behøver ikke at have noget formål. Bare de føles godt.

“Så mit råd er: Læg din telefon i din taske eller i din jakkelomme om aftenen. Det er virkelig nemt og rart.” ”

Hvad er dit råd til at få mere velvære ind i hverdagen?

F: Min erfaring er, at der kommer så meget mere velvære i vores liv, når vi nudger os selv til at distancere os lidt fra vores telefoner. Vi elsker vores telefoner! Jeg elsker Instagram og den inspiration og forbindelse jeg mærker derinde. Det er jo et sted, hvor vi ofte udvikler nye venskaber, lærer nye ting, slapper af og griner. For nogle af os er det samtidig også en del af vores arbejdsliv. Derfor kan det være supersvært at dosere det. Eller rettere: at stille telefonen langt væk for en stund.

Så mit råd er: Læg din telefon i din taske eller i din jakkelomme om aftenen. Bare en gang imellem. Og nyd en aften med en film, serie, musik, bog eller en god snak med din kæreste. Det er virkelig nemt og rart.

Hvem inspirerer dig, som alle bør kende – og hvorfor?

F: Jeg elsker digtere. Særligt de kvinderne. Jeg vil anbefale alle at udforske poesien. Det er en meget behagelig og drømmeagtig måde at komme i kontakt med sine følelser. Både de rare og de lidt mere komplicerede.

Prøv at tjekke:

Salt (2013) af Nayyrah Waheed.
En meget hemmelighedsfuld nulevende amerikansk digter. Som læser bliver man dybt forelsket og betaget af hende.

Teaching My Mother How to Give Birth (2011) af Warsan Shire.
Ung, somalisk-britisk digter. Beyonce læser Warsans digte op i Lemonade og Black is King.

Wild Angels (1975) af Ursula K. Le Guin.
Alt med Le Guin svæver mellem flere dimensioner.

Du kan følge med i The Glow Inst. og Fulvias univers på Instagram og Theglowinst.dk. Fulvia har skabt et inkluderende rum, hvor der er plads til alle slags tanker og følelser. Det handler blandt andet om egenomsorg, seksualitet og hudpleje, og Fulvia guider desuden til, hvordan man kan finde balance, ro og nærvær i en hektisk hverdag. Læs også Fulvias e-bog om acne, hvor hun dykker ned i, hvorfor man får acne og deler ud af sine erfaringer med at behandle acne.

‘Mig og min skønhedspleje’ er et koncept, hvor vi hos Naturligolie søger at undersøge de mange perspektiver, der findes på hud- og skønhedspleje. Derfor har vi sat os for løbende at tale med en masse forskellige mennesker, som alle inspirerer os på hver sin måde. Vi taler blandt andet om, hvad skønhed og velvære indebærer, selvforkælelse og gode tips og tricks. Vi håber, du vil følge med – det kan jo være, du bliver inspireret!