Aloe Vera: 5 måder du kan bruge mirakelplanten

Kender du aloe vera og dens mange egenskaber? Den særlige plante er multifunktionel og et must have produkt året rundt på grund af dens lindrende og fugtgivende egenskaber. Læs med og lær om aloe veraens mange funktioner og 5 tips til, hvordan du kan bruge den ikoniske plante.

ALOE VERA 5 MÅDER DU KAN BRUGE MIRAKELPLANTEN

Hvad er Aloe Vera?

Aloe vera planten har et imponerende CV og har været anvendt i flere tusinde år. Den ligner en kaktus, men er faktisk en sukkulent-plante med kraftfulde egenskaber. I dag finder du aloe vera i alle former for hudpleje – og den potente plante sat på en piedestal med god grund.

Hvad kan aloe vera bruges til?

Aloe vera indeholder en lang række aktive ingredienser, såsom vitaminer, mineraler, sukkerstoffer og enzymer, der tilsammen giver planten sit velfortjente ry. Listen over aloe veraens mange muligheder er lang, men herunder lister vi 5 fordele ved aloe vera samt tips til at bruge aloe vera til alt fra solskoldninger til acne.

1. Aloe vera som aftersun

Aloe vera er uden tvivl den ingrediens, der oftest findes i after sun produkter. Det skyldes aloe veraens effektive, fugtgivende og helende egenskaber. Når den påføres solbrændt hud, har aloe vera en kølende og lindrende effekt. Det høje indhold af antioxidanter, virker beskyttende på huden, når den har været udsat for solens skarpe stråler.

Tip: Efter en dag i solen anbefaler vi at bruge Økologisk Aloe Vera spray i kombination med vores nærende og beskyttende Økologisk Kropsolie. Det er den perfekte after sun kombination, der lindrer, nedkøler og blødgør huden. Hvis din hovedbund er blevet solskoldet efter en dag i solen kan du også bruge Økologisk Aloe Vera mist til at køle og fremme helingsprocessen i hovedbunden. 

For en ekstra nedkølende effekt kan du opbevare Økologisk Aloe Vera i køleskabet.

2. Aloe vera som fugtgiver

Aloe vera er en fremragende ingrediens til at tilføre huden fugt, da den indeholder vand og sukkerstoffer, som tilfører fugt og samtidig hjælper med at holde på fugten. Disse fugtgivende egenskaber gør aloe vera ideel til dig med tør og dehydreret hud.

Tip: Hvis din hud har brug for ekstra fugt, så anbefaler vi en simpel hudplejerutine med fire lette trin:

  • Rens huden med Økologisk Renseolie, fjern olie og snavs med en vaskehandske
  • Påfør Økologisk Aloe Vera mist
  • Derefter fordeles 3-4 dråber Økologisk Fugtserum
  • Til slut masseres 2-4 dråber Økologisk Ansigtsolie Glød ind i huden, som virker fugtforseglende

3. Aloe vera til håret og hovedbund

Hvis du døjer med tør og irriteret hovedbund kan aloe vera være din redning. På grund af aloe veraens lindrende, fugtgivende og anti-inflammatoriske egenskaber er den ideel til at mindske skæl og kløe i hårbunden. Aloe vera kan også bruges i hårets længder for at tilføre masser af fugt.

Tip: Brug aloe vera til at forebygge og mindske tør hovedbund og skæl. Spray aloe vera direkte i hovedbunden efter behov for en lindrende effekt. Økologisk Aloe Vera er let og vandig i sin konsistens og fedter derfor ikke hår og hovedbund.

4. Aloe vera mod uren hud

Aloe vera er kendt for sine antibakterielle og antimikrobielle egenskaber, som fungerer rigtig godt, hvis du døjer med uren hud. Den virker rensende og let eksfolierende på grund af sit indhold af naturlig salicylsyre.

Tip: Tilføj aloe vera som en del af din hudplejerutine, hvis du døjer med uren hud. Den kan bruges både morgen og aften efter du har renset huden og inden du påfører serum og olie. Hvis du bruger produkter mod acne, vil aloe vera booste effekten af de øvrige produkter.

5. Aloe vera til sart og irriteret hud

Aloe vera kan afhjælpe sart og irriteret hud, da planten virker antiinflammatorisk og har en genopbyggende og helende effekt. Ved problemer med rødme, irritation og tørre hudflager er aloe vera en kærkommen hjælp. Dog anbefaler vi altid at lave en “patch test”, hvor produktet påføres et lille område inden brug for at se, hvordan huden reagerer. Hvis du har en hudlidelse, bør du altid tale med din læge før brug af nye ingredienser. 

Tip: Brug aloe vera som en del af din ansigts- og kropspleje til at lindre og dulme irriteret hud samt mindske rødme.

Hvad består aloe vera af?

  • Vitaminer : Aloe vera er rig på en lang række vitaminer og indeholder A-vitamin, C-vitamin og E-vitamin, der er stærke antioxidanter. Derudover indeholder den B12 og folinsyre. Antioxidanter er med til at bekæmpe frie radikaler fra eksempelvis forurening og solens stråler. 
  • Enzymer: Aloe vera indeholder 8 slags enzymer, der bl.a. hjælper med at reducere inflammation.
  • Sukkerstoffer: Aloe vera indeholder bl.a. glukose og fruktose (monosaccharider), der virker fugtbindende.
  • Antiseptiske indholdsstoffer: Aloe vera indeholder salicylsyre samt andre antiseptiske stoffer, der har en hæmmende effekt på bakterier. 
  • Den primære ingrediens i aloe vera er vand, som virker fugtgivende og er basen for de øvrige indholdsstoffer.
Fugtserum
Rosacea
Indgroede hår
Bryn- & Vippeserum
Ansigtsolie – Glød
Tør hud
Hårserum
Hybenkerneolie