Hvorfor bruge olie som hudpleje?

Det kan være svært at vide, hvilken hudpleje man skal vælge og der findes også mange interessante myter, som ikke altid har noget på sig. Sommetider glemmer man at skelne og se mere nuanceret på tingene, som når der eks. bliver sagt at man ikke må bruge olie på en uren hudtype. Det ganske enkelt ikke rigtig efter min mening, men det kommer meget an på hvilken olie du bruger.

Naturlige og rene vegetabilske olier minder meget om hudens eget fedtlag og virker derfor genkendelig for huden. I olier er der også mange gode nærringstoffer, som huden suger til sig og det er netop disse nærringstoffer der har en super gavnlig effekt på huden.

Olierne har en meget fugtgivende, blødgørende og beskyttende effekt på huden. Specielt huden i ansigtet har brug for denne beskyttende effekt, fordi den ikke er beskyttet med tøj, som resten af huden er. Huden i ansigtet må stå til måls for lidt af hver, som vind, sol, blæst, kulde, frost osv.

Olierne trænger ned i de øverste lag i huden og under denne beskyttende ”jakke” holder olierne på huden fugt. På den måde vil du ikke føle huden er nær så tør ved brug af de rette olier.

Nogle har måske hørt at olie tilstopper huden og gør en fedtet hudtype mere fedtet. Igen er svaret både ja og nej. Den rette vegetabilske olie vil balancere og mindske at huden fedter, hvor den forkerte vil gøre ondt værre.

Olier jeg ikke anbefaler er mineralske olier. Mineralske olier er råolie/spildolie fra olieindustrien som huden ikke kan genkende og de kan heller ikke trænge ned i huden. Mineralske olier ligger sig som en fed klistret film på huden, som kan tilstoppe hudens porer. Du kender måske den fede håndcreme som aldrig trænger ind? Der vil helt sikkert være mineralske olier i.

Mineralske olier er også kaldet: parrafin, parrafinium, mineral oil, petrolatum og står typisk som det første af ingredienslisten. Brug hellere rene vegetabilske olier.

Af Tina Lykkegaard, Holistisk hudterapeut

Se vores olier
2018-09-14T11:09:19+00:00

Læg en kommentar