Facebalm til alle hudtyper

Her kommer min personlige yndlings opskrift, på den lækreste faste facebalm. Jeg elsker måden den smelter ind i huden på, så denne type er også suveræn til dig der føler flydende olie småfedter en smule.

Det er slet ikke besværligt, men når du har gjort det første gang, synes du helt sikkert at det er endnu nemmere at gå til næste gang. Det er lidt ligesom når du bager en kage. Det skal lige prøves en gang eller to, men det er jo ikke svært når man følger en opskrift.

En facebalm er fast, men smelter som sagt, når den kommer i kontakt med huden. Det giver huden den vildeste fugt og huden vil blive næret samt fugtet af de mange fedtstyre der er i denne blanding. Disse olier er meget genkendelige for huden, og blandingen giver derfor stort udbytte.

Du skal bruge følgende:

60 ml. glaskrukke

Fast smør:

Flydende olier:

OBS! Citrus æteriske olier (citron, appelsin, grape og bergamot) bør IKKE anvendes, hvis du opholder dig i solen de næste 24 timer efter påføring. Årsagen er, at de kan efterlade huden lysfølsom.

Sådan gør du:

 • Tag et rent viskestykke og kom lidt husholdningssprit på og sprit din krukke samt låg af.
 • Smelt så sheasmør og mangosmør over vandbad. Jo lavere varme og jo mindre tid det tager jo bedre. Jo mindre vi forarbejder vores olier, jo flere egenskaber bibeholder vi. Det vil dog tage lidt tid om at smelte, men bare husk jo lavere varme og jo mindre tid som muligt.
 • Afmål de flydende olier og bland dem sammen i en anden skål .
 • Når sheasmøret og mangosmøret er smeltet tager du det af vandbadet og hælder det sammen med de flydende olier (jojobaolie, hinbærkerneolie og granatæbleolie).
 • Du kan nu piske olieblandingen let sammen, med et piskeris i 5 min. og hælde det på krukke.
 • Du kan også gøre den ekstra cremet ved at piske i noget længere tid med en elpisker eller en mælkeskummer. Stil den evt. på køl i 3-4 min. og pisk den i 3-4 min. Er den stadig for flydende (som den helt sikkert er), så stil den på køl igen og pisk igen. Forsæt sådan indtil den er så tyk og alligevel stadig flydende så du kan hælde den i din krukke.

Jeg kan garantere dig for at din hud vil takke dig sommeren over, alene ved at bruge denne facebalm.

Lad mig endelig høre fra dig hvis du har spørgsmål eller udfordringer undervejs.

Kærligts Tina Lykkegaard, Holistisk Hudterapeut

Se vores olier
2017-08-09T18:12:59+00:009 juni, 2017|DIY|1 Kommentar

En kommentar

 1. Emma 2017-08-02 af 4:38 pm - Svar

  Hej Tina,
  Kan denne facebalm bruges som en erstatning for dagcreme (og evt. natcreme) ?

Læg en kommentar