Blød og nærende hjemmelavet balm til alle hudtyper

Hvis du ikke kender en balm, så er det nu du skal komme til det. Det er personligt en af mine favoritter og jeg forstår ikke, hvordan jeg har kunne have en hudpleje rutine uden. En balm er lavet på smeltet butters, som er mere faste i teksturen og flydende olier. Når disse to typer olier bliver blandet får du den blødeste balm, som smelter i kontakt med huden. De forskellige olie typer gør også, at en balm trænger hurtigt ned i huden og huden vil føles blød og velfugtet.

Det tager ca. 20 min. at lave samt på køl i 60 min.

Det skal du bruge:

15 gr. sheasmør
15 gr. mangosmør
25 ml. jojobaolie
20 ml. hybenkerne olie
2 pump e-vitamin (Gratis)
60 ml. krukke

  • Tag et rent viskestykke/køkkenrulle og kom lidt husholdningssprit på og sprit din krukke samt låg af.

 

  • Smelt så sheasmør og mangosmør over vandbad. Jo lavere varme og jo mindre tid det tager jo bedre. Jo mindre vi forarbejder vores olier, jo flere egenskaber bibeholder vi. Det vil dog tage lidt tid om at smelte, men bare husk jo lavere varme og jo mindre tid som muligt.

 

  • Afmål de flydende olier og bland dem sammen i en anden skål.

 

  • Når sheasmøret og mangosmøret er smeltet tager du det af vandbadet og hælder det sammen med de flydende olier. Du kan nu vælge at piske det let sammen med et piskeris i 1 min. og hælde det på krukke.

Jeg bruger denne balm til alt eks. ansigtet, tørre albuer, rifter, ar, fødderne, neglepleje, hårpleje til spidserne og hvad jeg ellers kan finde på. Der er ingen grænser og er noget af det reneste hudpleje du kan finde. Den kan også sagtens bruges på børn.

Kærligst Tina Lykkegaard, Holistisk hudterapeut

Køb opskriften her
2017-12-12T14:59:29+00:008 august, 2017|DIY|0 Kommentarer

Læg en kommentar