Ansigtsolie til uren hud

Mange får at vide at de ikke må bruge olier, hvis de har uren hud eller akne. Det er ikke helt rigtigt, men det er suverænt vigtigt, at du vælger de rette olier.

Opskrift på ansigts olie mod uren hud/akne
I opskriften her finder du de olier, som jeg anbefaler at du bruger til uren/akne hud. Blandingen er med til at dulme irritation, virke sebumregulerende, øge fugtniveauet i huden, virke helende ved eventuelle ar efter udbrud, hudfornyende og ikke mindst styrke den sarte hudbarriere. Hver olie tjener et formål og du vil derfor opleve de bedste resultater ved at blande dem alle.

10 ml (25 pump) hindbærkerne olie
5 ml (12 pump) hybenkerne olie
5 ml (12 pump) vindruekerne olie
10 ml (25 pump) jojoba olie
2 dråber E-vitamin<

Køb opskriften her

Bland alle olier sammen og ryst olien godt. Brug kun 2-4 dråber i ansigtet og massér olien godt ned i huden.

Olier du skal undgå:
Du skal gå uden om olier med meget oliesyre, da det risikerer at øge hudens egen samproduktion/fedtlag. En uren hud/akne er udtryk for, at huden i forvejen producerer for meget sebum (fedtstof) og tilførsel af mere, kan derfor gøre problemhud værre. Olier med meget oliesyre er eks. mandelolie, abrikoskerne olie, argan olie og acai olie.

Snup det indre tip:
Ha’ fokus på at støtte kroppens udrensning med rent vand og eventuelt økologisk brændenældete eller indtagelse af sunde fibre fra hybenpulver eller knuste hørfrø (skal spises straks!). Med en uren hud skal man have fokus på en sund og velfungerende fordøjelse.

Kærligst Tina Lykkegaard, Holistisk Hudterapeut

Se vores olier
2017-11-27T11:15:31+00:006 april, 2017|DIY|10 Comments

10 Comments

 1. Matilde 2017-04-26 af 1:37 pm - Svar

  Hvordan blandes olierne? Kan det virkelig passe, at det er 10 gram olie? Min køkkenvægt har da svært ved at registrere det. Eller har jeg helt misforstået det?

 2. Naturligolie 2017-04-26 af 4:20 pm - Svar

  Hej Matilde

  Tak for din kommentar. Vi har rettet opskriften så forholdene nu er opgivet i hhv. ml og antal pump i stedet for gram. Håber dette er behjælpeligt. Kh Naturligolie.

 3. Sanne 2017-04-28 af 9:33 pm - Svar

  Hej Tina…
  Tænker du at olien kan bruges alene eller skal den bruges under ansigtscreme?
  Vh. Sanne

  • Tina Lykkegaard 2017-05-03 af 11:52 am - Svar

   Hej Sanne. Jeg bruger den stort set bare for sig selv, men sommetider kan huden have brug for lidt creme ovenpå, men det er langt fra hver dag. Så du kan sagtens bruge den alene. Kh Tina, Naturligolie

 4. Tina 2017-06-20 af 1:21 pm - Svar

  Kære Tina,
  Tak for dine mange fantastiske opslag.
  Jeg bruger Karmameju (den gule serie) – ville jeg kunne bruge denne under cremen?
  Og er det korrekt forstået at denne olie-opskrift i sig selv kan være nok? 🙂
  Kh

 5. Ida 2017-07-13 af 1:34 pm - Svar

  Hej Tina,
  Blot af nysgerrighed – ved du om rapsolie har et højt oliesyre indhold?

 6. Pia 2017-08-02 af 3:56 pm - Svar

  Jeg har købt opskriften som du anbefaler. Altså pakken med olier. Jeg har modtaget den i dag. Nu ser jeg at du skriver E-vitamin i opskriften men det er ikke med i pakken, det havde jeg jo ikke lige kontrolleret at alt fra opskriften var der… øv øv! Er det mon ikke en fejl?

 7. Naturligolie 2017-08-03 af 9:12 am - Svar

  Hej Pia.

  Vi valgt at have e-vitamin som et tillægsprodukt på grund af den begrænsede mængde, man skal bruge til hver opskrift. E-vitaminen kan benyttes til alle vores blandinger og derfor vil folk som bestiller flere opskriter hurtigt have for mange af dem, i forhold til hvad de skal bruge.

  Ydermere vil man sagtens kunne bruge ovennævnte blanding eksklusiv e-vitamin, uden at man går på kompromis med resultatet. Den primære opgave for e-vitamin er at forlænge holdbarheden, som i forvejen er lang.

  Kh. Naturligolie

 8. Mathilde 2017-08-08 af 2:03 pm - Svar

  Hej Tina

  Jeg har en del fedtet hud (især i t-zonen) og døjer også med urenhud, jeg vil derfor rigtigt gerne prøve dine olier for at se om det kan komme min fedtet hud til gode, da en jeg har prøven en del der ikke rigtig virker
  Jeg har bare lige et par spørgsmål inden jeg bestiller.
  Skal jeg bruge en renseserie inden brug af olie blandingen eller kan olien bruges alene?
  Har set din video hvor du laver en blanding til urenhud, hvor du bruger aloe vera, vil du også råde at bruge det i en blanding til fedtet hud eller er det fint med de overstående olier?

  Kh Mathilde

 9. Malene 2017-09-06 af 6:32 pm - Svar

  Jeg læste lige at hjulkrone olien ville være god mod store pore og hormon forstyrret hud… burde den så ikke være med i denne blanding af olier eller hvad?
  Mvh Malene

Læg en kommentar